Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Posušje osvojila treće mjesto u trećoj sezoni Lino Višebojca

Dodjelom nagrada najboljim natjecateljima, te školama koje su najuspješnije organizirale Lino višebojac koji je održan u deset škola diljem Bosne i Hercegovine, završena je treća sezona ovog natjecanja.

Podravka i Sportske novosti su u BiH odlučile novčano nagraditi najbolje škole i najbolje natjecatelje u ovoj sezoni umjesto dosadašnje prakse odlaska na finale u Hrvatsku. Stoga su za tri najbolje ocijenjene škole po kriterijima: najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske osigurani novčani iznosi u vrijednosti od po 1.500 KM. Nakon objedinjenih ocjena stručnog žirija koji je pratio sve događaje, najbolje škole su: OŠ „Vladimira Nazora“ Odžak, Druga osnovna škola Konjic, te OŠ „Ivana Mažuranića“ Posušje.

Pobjednici sportskog dijela natjecanja Lino višebojca su učenici iz OŠ Marina Držića Buna – Matea Šimić i Boris Kokorović koji su u osam disciplina (trčanje, skoku u dalj, izvođenje slobodnih udaraca na nogometni/rukometni gol, pogađanje košarkaških obruča, potezanje užeta…) postigli uvjerljivo najbolje rezultate u BiH osvojivši po 170 bodova. Lino je osigurao posebne poklone za ove talentirane učenike, a poklone će dobiti i učenici koju su napisali najbolje sastavke na temu „Svijet po mom“: Anamarija Marin iz prijedorske škole „Desanka Maksimović“ i Ivan Višić iz OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada. Za sve ostale finaliste su osigurani prigodni pokloni.

Posebnu donaciju u vrijednosti od 1.000 KM dobila je OŠ „Cazin 1“ za izvanredan trud pri organiziranju višebojca unatoč nezavidnoj materijalnoj situaciji u kojoj se škola trenutno nalazi.

Kompanija Podravka BiH uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te osam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se već treću godinu realizirao u BiH. Ove godine gradovi domaćini Lino višebojca bile su osnovne škole u: Tomislavgradu, Odžaku, Tuzli, Posušju, Konjicu, Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.

Projektom Lino višebojac u BiH tijekom ove tri godine obuhvaćeno je više od 25.000 učenika i učenica, zajedno sa nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike.

Poštujući izniman i vidljiv angažman svake od deset škola, sudionica ovogodišnjeg natjecanja, te težak zadatak koju je stručni žiri imao prilikom dodjeljivanja ocjena i izbora najistaknutijih, dostavljamo vam konačne rezultate ove sezone Lino višebojca.

SirokiBrijeg.info