ŠIROKI BRIJEG – Dan škole je, pored ostalog, prigoda da se pokažu uspjesi učenika i nastavnika, ali i sagleda rad škole u školskoj godini kojoj se uskoro nazire kraj.

Tako je to jučer bilo i u Osnovnoj školi Biograci, inače najmanjoj širokobriješkoj školi, ali samo po broju učenika, piše Večernji list BiH.

Kada su u pitanju aktivnosti i uspjesi, tada se ova škola svrstava u jednu od najuspješnijih, ne samo u općini.

Već od samog jutra, bučna glazba i nešto glasnije priče te vesele igre učenika nagovještavale su svečanost koju ova škola organizira svake godine.

Nakon što je ravnatelj škole Stanko Milićević pozdravio svoje učenike i nastavnike, ne zaboravljajući i umirovljenike ove škole, a posebice ugledne goste iz Grada Širokoga Brijega i Zapadnohercegovačke županije, na podiju predvorja škole počeli su učenici pokazivati gostima i svojim prijateljima u čemu su to oni bolji od prosječnog učenika. Kako to priliči, učenike i nastavnike pozdravili su gradonačelnik Kraljević te ministrica školstva.

Nakon protokolarnih pozdrava, na scenu su stupili učenici i njihovi nastavnici, mameći pljesak mnogobrojnih gledatelja. Tako su se redale pjesme, igrokazi, recitacije, literarni radovi, skečevi i tako redom.

S većinom točaka su već sudjelovali na raznim natjecanjima i postigli zavidne rezultate, počevši od školskih, preko općinskih i županijskih natjecanja, pa sve do onih na razini države.

Na kraju, nagrade onim najboljima. Dijelile su se zahvalnice i knjige za uspjehe postignute u športu, učenju te pobjednicima u drugim natjecanjima.

Šlag dolazi na kraju – kako to reče ravnatelj Milićević. Za učenicu generacije proglašena je Magdalena Buhač, koja ja izmamila buran pljesak publike, ali i suze na licima svojih roditelja.

Posebno priznanje dodijeljeno je gradonačelniku Kraljeviću, ali i glasovitom športskom djelatniku Zdravku Mamiću – za veliki doprinos školi u prošloj školskoj godini, kako reče Milićević.

Pero Zelenika / Večernji list BiH