Optimistično se dočekuje derbi protiv Zrinjskog

„Priprema za novi hercegovački derbi u Mostaru uvelike se razlikuje od one prošlogodišnje kada smo bili u lošijoj poziciji, a ipak slavili pobjedu. Tada smo imali veliki bodovni zaostatak za vrhom i bili smo primorani napasti od prve minute, jer nas je samo pobjeda vraćala u život. No, ova će utakmica svakako biti drukčija. Sada smo u boljoj poziciji, nalazimo se ispred svoga suparnika i optimistično dočekujemo novi derbi“, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije u povodu gostovanja HŠK Zrinjski Mostar u velikom hercegovačkom derbiju.

Nova tri boda ostvarena u dvoboju protiv FK Olimpik Sarajevo, kako dodaje, dodatno su podignula ozračje u momčadi s Pecare i potpuno rasterećeni putuju u Mostar.

„Hercegovački derbi dočekujemo rasterećeni, ali i svjesni svoje kvalitete. U dobroj smo poziciji i sigurno se nećemo braniti. Naprotiv, dolazimo polučiti pozitivan rezultat, odnosno napasti sva tri boda“, dodao je Karačić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine (🇧🇦) i desni bočni igrač NK Široki Brijeg Branimir Cipetić prebolio je koronavirus i konkurira za sutrašnju utakmicu.

„Koronavirus i samoizolacija sigurno ostave traga na igraču. Ali, profesionalci smo, radili smo i u kućnoj atmosferi i spremali se za ovu utakmicu. Hercegovački derbi je uvijek više od utakmice, tada smo svi posebno nabrijani i željni istrčati na teren u toj utakmici. Za ove utakmice svi živimo. U Mostaru ćemo dati svoj maksimum i ciljati na pobjedu“, poručio je Cipetić.

Obojica govornika na konferenciji za medije najavila su borbu za sva tri boda, a svoj optimizam, posebno trener Toni Karačić, temelje na dobroj atmosferi u momčadi i činjenici kako će konačno svi biti na okupu.

„Poštujem momčad i stožer HŠK Zrinjski Mostar, imaju kvalitetu, ali mislim kako nisu bolji od nas. Vrlo dobro sam upoznat s mogućnostima svakog svog igrača i mogu reći kako na svakoj poziciji imam barem dvojicu kvalitetnih igrača koji u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve stručnog stožera“, optimistično ističe Karačić.

Branimir Cipetić se nadovezao na svoga trenera i poručio kako u derbijima nema potrebe isticati favorita nego igrati svoju igru od koje u konačnici i ovisi sami ishod.

„Ne želim nikome davati ulogu favorita. Rekao bih kako je situacija 50% – 50%. Zrinjski je jako kvalitetna momčad, posebice prema naprijed, ali i mi imamo svoje adute. Ipak, nema straha, želimo se predstaviti u najboljem izdanju“, poručio je Cipetić.

Zaostala utakmica 8. kola m:tel Premijer lige BiH, veliki hercegovački derbi između HŠK Zrinjski Mostar i NK Široki Brijeg igra se u srijedu, 4. studenoga na stadionu Pod Bijelim Brijegom u 16 sati uz izravan televizijski prijenos na Arena Sport TV.

NK Široki Brijeg