Home Kultura Glazba Održano tradicionalno okupljanje i druženje Crnolokvana

Održano tradicionalno okupljanje i druženje Crnolokvana

0
Održano tradicionalno okupljanje i druženje Crnolokvana

U subotu 12. kolovoza 2017., u Crnim Lokvama održano je tradicionalno druženje i okupljanje Crnolokvana.

U 11:00 sati služena je sv. Misa za sve poginule i nestale Crnolokvane u svim ratovima kod spomen obilježja u Crnim Lokvama. Prije samog početka sv. Mise položen je vijenac i zapaljene svijeće kod spomenika. Na polaganju su prisustvovali gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i ministar branitelja u Vladi ŽZH Mladen Begić. Molitvu za sve poginule predvodio je fra Sretan Ćurčić.

Svetu Misu je služio fra Sretan Ćurčić duvanjski gvardijan i definitor hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju fra Jurice Galića i ostalih svećenika. U sklopu Mise blagoslovljeno je novo zvono i vitraji na kapeli.

Program se nastavio tradicionalnim druženjem Crnolokvana i njihovih gostiju uz zakusku, pjesmu i prigodan kulturni program. U prigodnom zabavnom programu su nastupili članovi HKUD „Kočerin“, guslar Vlado Mikulić i mladi glazbenici čiji su roditelji porijeklom iz Crnih Lokava. Cijeli program organiziran je ispred udruge „Crnolokvani“ čiji je trenutni predsjednik Mladen Galić.

Više fotografija na: Grad Široki Brijeg