Održano predstavljanje romana “Iščekujući zoru” autora Matiasa Zečevića

Sinoć je u Gradskoj vijećnici, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, održano predstavljanje romana „Iščekujući zoru“ autora Matiasa Zečevića.

Knjigu su, izuzev autora, predstavili Damir Šiljeg i Ivan Volić, dok je pak predstavljanje prekrasnim glazbenim točkama uveličala Drina Dodig. Moderatorica programa bila je Petra Primorac.

“Roman je priča o odrastanju jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata i nakon njega sve do današnjih dana. To je ujedno i priča o sudbini brojnih obitelji koje su u to vrijeme morale napustiti svoj dom.Prateći život ovog dječaka autor je na slikovit način prikazao i sliku društva toga vremena. Ideja za ovaj roman , ističe autor, došla je upravo zbog sadašnjeg masovnog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine, a posebno iz Posavine pa je htio na ovaj način iskazati svoje nezadovoljstvo s tim. I početak i kraj ovog romana govore o napuštanju svoga rodnog kraja. Na početku zbog ratnih neprilika, a na kraju zbog potrage za boljim uvjetima života.”, istaknuo je, među ostalim, Zečević.

Ukratko o autoru:

Matias Zečević dolazi iz Odžaka, općine u Županiji Posavskoj. Student je novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Roman „Iščekujući zoru“ je njegov prvijenac.

Iks-portal.info