Održano 2. kolo dječje karate lige Hercegovina uz 16 karate klubova iz cijele Hercegovine sa 320 natjecatelja

POSUŠJE – U organizaciji Karate kluba „Posušje“ u proteklu nedjelju u Posušju je održano 2. kolo dječje karate lige Hercegovina. Nastupilo je 16 karate klubova iz cijele Hercegovine sa 320 natjecatelja različitih dobnih i težinskih kategorija. Natjecanja su se odvijala u katama i sportskim borbama na tri borilišta.

Karate klub Posušje nastupio je sa svojih 14 natjecatelja a osvojili su ukupno 9 medalja. Ivana Galić , koja je i članica karate reprezentacije BiH, osvojila je zlatnu medalju u snažnoj konkurenciji kadetkinja Hercegovine, čime se Karate klub Posušje učvrsti na vrlo dobrom 11. mjestu. Prvo mjesto na regionalnoj klupskoj karate ljestvici i dalje drže izvrsni mladi karataši iz Gruda.

Turnir je svečano otvorio Općinski načelnik Branko Bago. Karate klub „Posušje“ se zahvaljuje Općini Posušje i Općinskom Načelniku na sufinanciranju, kao i sponzorima Lovačko društvo „Radovanj“, Eliksir d.o.o Posušje i OLI d.o.o. Posušje.

Ovom prigodom domaćin je uručio priznanje junioru Marinu Brkiću članu SKK „Neretva“ Mostar, osvajaču zlatne medalje na proteklom europskom prvenstvu na Cipru što dokazuje visoku razinu kvalitete hercegovačkog karatea.

Općina Posušje