Održana tribina „Rezidba maslina“ u Knjižnici Ljubuški

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, u nizu svojih raznovrsnih kulturno-društvenih aktivnosti, organizirala je tribinu pod nazivom „Rezidba maslina“ u Knjižnici Ljubuški.

Gost predavač bio je mr. sc. Branko Rogić, dipl. ing. agronom koji se u kvalitetnom i iscrpnom izlaganju dotaknuo tema rezidbe maslina, rezidbe na rod, pomlađivanja te ljetne rezidbe.

Izuzev navedenoga na tribini su pročitani i pojedini autorski poljoprivredni i drugi poučni članci, koji će u dogledno vrijeme, po najavi agronoma Rogića biti objelodanjeni u prigodnoj knjizi.

Tribinu je glazbom na diplama uveličao Zdravko Rogić.

Ukratko o Branku Rogiću – rođen je 19. ožujka 1954. godine u Ljubuškom. Osnovnu i srednju školu završio je u Ljubuškom, a poljoprivredni fakultet u Zagrebu te postdiplomski studij iz oblasti vinogradarstva i vinarstva u Sarajevu, gdje je stekao zvanje magistra znanosti. Osnivač je voćarsko-vinogradarske udruge ŽZH „Maslina“. Autor je brojnih stručnih članaka iz poljoprivredne proizvodnje koji su objavljivani posredstvom medija.

Podsjetimo, Branko Rogić je prošle godine bio gost predavač na tribini nazvanoj „Perspektiva razvoja poljoprivrede Ljubuškog“ koja je održana također u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

SirokiBrijeg.info