Održana prva pjesnička večer pod nazivom „Ljubuški u meni pjesma“ učenika srednjih škola

LJUBUŠKI – U ponedjeljak, 22. veljače 2016. godine, u Knjižnici Ljubuški održana je prva pjesnička večer pod nazivom „Ljubuški u meni pjesma“ učenika srednjih škola s područja općine Ljubuški – Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića i Gimnazija Ljubuški.

Pred prepunom knjižnicom,u prvom dijelu programa, učenica Kristina Ćuže je uz gitarsku pratnju gimnazijalca Brune Vege izvela recitale probranih pjesama starijih, već proslavljenih pjesnika , koji su ,između ostalog, opjevali i naš kraj; tako smo čuli stihove Marka Primorca, Petra Iličića, Marijana Mandića, Vlatka Majića,Marine Ćurić, Kornelije Bubalo, a čuli smo i stihove uglazbljenih pjesama ”Ljubušanka” pokojnog Joze Milićevića- Galinija i ”Sveta zemlja Hercegovina” Marina Bukmira.

U drugom, natjecateljskom djelu programa, čuli smo pjesme koje su napisali srednjoškolci, a svaki od njih je i osobno interpretirao svoj uradak. Publika nije krila zadovoljstvo prekrasnim stihovima i glazbom praćenim interpretacijama, te je pljeskom nagradila svaku izvedbu.

Redom su se pred publikom izmijenjali – Jelena Bukmir, Josipa Musa, Emilija Grbavac,Elena Medić, Ana Majić, Ana Dragićević, Matea Ćutuk, Luka Ereš, Stanko Bebek, a sve ih je na gitari pratio gimnazijalac Emin Anadolac..

Profesorica hrvatskog jezika Mirjana Bošnjak je u svojstvu predsjednice tročlanog stručnog povjerenstva u kojem su, osim nje bile još dvije profesorice hrvatskog, Iva Barišić i Mila Primorac, obznanila odluku o pobjedniku, a pritom je pročitala i jedan svoj uradak ,napisan u čast ovog „sabora uma i duha“.

Za najbolju pjesmu proglašen je uradak ”zajedno se budimo” koji je napisala i izvela Josipa Musa, polaznica 2. razreda ljubuške Gimnazije.

Program su glazbom obogatiti polaznici Osnovne glazbene škole Ljubuški, Ana Šaravanja, Mihaela Matić i Katarina Mikulić. Na početku i na kraju programa smo čuli popularnu pjesmu pokojnog profesora Martina Pere Borasa „Ljubuški u meni pjesma“ u izvedbi Ane Buntić polaznice srednje strukovne škole,a program je ležernim i šarmantnim vođenjem protokola ukrasila mlada voditeljica ,Petra Korina Bukmir, također polaznica strukovne škole.

Na samom kraju, pobjednici, a i ostalim sudionicima, voditelj odjela knjižnice profesor Ivica Vizentaner uručio je prigodne nagrade sponzorirane od strane Općine Ljubuški.

Tigran Delić / Radio Ljubuški