Održana press konferencija povodom početka kulturno-zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“

U uredu načelnika općine Posušje danas je održana press konferencija povodom početka kulturno-zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“.

Predsjednik Radnog tijela i općinski načelnik Branko Bago u svom se obraćanju zahvalio javnim ustanovama, poduzećima i društvima općine Posušje (Vodovod, Urbikom, vatrogasci) kao i PU Posušje koji svojim radom uvelike doprinose organizaciji ove manifestacije.

Rekao je kako je Posuško lito brend grada i da je organizacija, koja je uvelike zahtjevna, prepoznata od državnih institucija navodeći da su pokrovitelji događaja u sklopu njega bili član Predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda Dragan Čović i supokrovitelji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Ante Begić, koordinator Posuškog lita zahvalio se svim sponzorima koji na razne načine podržavaju ovu manifestaciju prepoznavši je kao bitan faktor u kreiranju društvenog i kulturnog života općine Posušje. Naglasio je kako je u kreiranju programa uključen veliki broj mladih te brojne posuške udruge, kulturne institucije, društva, organizacije, ustanove i pojedinci te partneri.

Zahvalu medijima na praćenju događaja uputila je Ivanka Arapović Galić, član Radnog tijela. Predstavila je kompletan program Posuškog lita za ovu godinu, u kojem se nalazi preko 30 događaja, i za koji je istaknula kako je bogat, sadržajan i nadasve kvalitetan.

Posljednji se obratio predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić koji se osvrnuo na Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje kao događaj koji bilježi najviše posjete tijekom ljeta i od kojeg se veliki dio sredstava se uloži u infrastrukturu osnovnih i srednjih škola.

Posuško lito počinje u subotu, 24. lipnja 2. Memorijalnim turnirom u bridžu „Jerko-Jerry Kovač“ na Blidinju i Međunarodnim festivalom animiranog filma u posuškoj kinodvorani s početkom u 20 sati.

Općina Posušje