Održan tradicionalni, 18. po redu, Ljubuški karneval

LJUBUŠKI – „Karnevalsko društvo Prolog“ u suradnji s školama i vrtićima Zapadnohercegovačke županije i ove godine nam je organiziralo tradicionalni, 18. po redu, Ljubuški karneval. Kolone automobila su u ranim jutarnjim satima krenule iz Prologa.

Velika povorka od 23. skupine prošla je ulicama grada od OŠ Marka Marulića do Športskog centra gdje je započeo zabavni program.

Nakon što je Meštar od karnevala primio ključeve grada od načelnika općine Nevenka Barbarića proglašena je karnevalska Republika koja je potom prigodno darovala općinske čelnike, načelnika i predsjednika Općinskog vijeća Tihomira Kvesića, a potom je počelo suđenje Marku Karnevalu. Pošto je ostao bez saborske fotelje Barbarić je kao utješnu nagradu dobio saborski tabure. Kvesić je dobio Kveska kojim će upravljati Općinskim vijećem tako da ga koristiti svaki put kad ne bude znao što reći ili što uraditi.

kljrlj 08022016 2

Suđenje Marku Karnevalu otkrilo je u kakvoj je vezi optuženi s MOST-om, UEFA-om, ISIL-om, trgovcima dizela, izbjeglicama i ostalim smiljem i bosiljem.

Nakon presude u kojoj je osuđen na smrt spaljivanjem u Prologu za kraj je uslijedila posmrtna besida vojvode Marka Karnevala iz koje se dalo zaključiti da je dobro upućen u zbivanja u bližem i daljem okruženju.

Ovogodišnja manifestacija bila je humanitarnog karaktera, pa su tako svi nazočni mogli kupiti komad četiri metra visoke torte po simboličnoj cijeni od 1 konvertibilne marke, a cjelokupan prihod od prodaje doniran je Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški.

Nakon toga se povorka uputila u Prolog gdje se nastavlja program spaljivanjem osuđenog Marka Karnevala, dodjelom nagrada najboljim maskama i grupama te velikim balom pod maskama, piše LJportal.com.

kljrlj 08022016 1

Radio Ljubuški donosi govor i suđenje Marku Krnjevalu, te predaja ključeva grada, koje je načelnik veselo predao ključeve Meštru od karnevala, a Meštar je preuzimajući ključeve kazao: Neka nam načelnik ne bude na mukama, Jer ključevi grada su u pravim rukama! Vladat ćemo veselo, al’ čvrstvo i muški, proglašavam slobodnu i neovisnu – Karnevalsku Republiku Ljubuški!!! Uz karnevalsku himnu – Oj mačkari Europljani na jarbol je podignuta karnevalska zastava.

Nakon toga voditelj je još jednom pozvao načelnika Nevenka Barbarića da dođe na pozornicu, ovaj put kako bi primio svoj suvenir za oproštaj od vlasti – saborski tambure.

„Utješna nagrada za sve one, koje nije zapala saborska fotelja. Znate ono načelniče, i kad se dođe negdi u goste, pa uvik nekoga ne zapadne fotelja, pa unda njemu kažu – aje ti sidi na tambure. E pa eto i vami tambure!

Ovaj tambure je bolji od fotelje! Sa njim možete tamburati svoje političke protivnike, a ima ruku koja sama zna kad triba glasat“, uz ove riječi načelniku je uručen saborski tambure.

Nakon načelnika suvenir je uručen i predsjedniku Općinskog Vijeća – Tihomiru Kvesića.

Kvesiću je uručen suvenir koji se zove – Kvesko!

I da se razumimo, ovo je dar Rade Dodiga. Pošto će za vas, upravljanje Općinskim Vijećem bit kviskoteka, ovo je idealan poklon za vas.

Kad god ne budete znali šta triba kazat, šta triba uradit, vi samo uložite Kveska! I Rade je tako radija.

Zašto je u Ljubuškom najskuplja voda?

Vi samo – Kvesko.

Zašto je propala vinarija?

Vi opet – Kvesko.

Zašto se ne obnavlja hotel?

Vi opet šta? Kvesko.

I tako odradite prvi mandat, i to će vam bit najbolja preporuka da osvojite i drugi.

U ovoj igri nema lovaca i milijunaša. Lovci su otišli u ograde, a milijunaši u Zagreb i Makarsku.

Ovo je igra detekcije, kada detektirate problem, uložite Kveska Kvesiću, i problem riješen!

Kvesko je vaš!

Uz ove riječi suvenir je uručen Kvesiću.

Dok su se sudci, tužitelji i advokati pripremali za ovaj suđenje u ovom zloglasnom slučaju posjetitelje je zabavljao Sarajevo Drum Orchestar.

kljrlj 08022016

Uslijedilo je suđenje Marku Krnjevalu:

TUŽIBABA: Marko je kriv što Ljubuški, nakon tisuću iljada godina, tek sad obnavlja kino.

BRANIBABA: Nema veze marko s kinom. Kino je samo od sebe – Kino. A bilo je krajnje vrijeme –da se obnovi ona ruševina… , eno koliki je slipimiš viđen u kinu – svit misli da je premijera Batmana!.

TUŽIBABA: Marko je kriv, što narod zaboravlja običaj Poklade; sad im je zanimljiviji običaj- oklade!

BRANIBABA: što ćeš – i tražili smo vladavinu premijera – i evo , premijer vlada!

TUŽIBABA: Marko je kriv, što MOST nije dobija u Ljubuškom na izborima.

BRANIBABA: Nije kriv Marko nego Ljubušaci, jer ne vole svi Most, neki vole više Mediteran ili Avantgard.

TUŽIBABA: Marko je okrivljen i u Crnoj Gori,na svakom stablu je raspisana ćeralica za njim; bio je savjetnik tamošnjem političaru koji je izgubio izbore zbog loše vođene kampanje.

BRANIBABA:nije Marko kriv, taj je amater izgubija izbore u Crnoj Gori čim je obeća svima radna mista!

TUŽIBABA: Marko je kriv što BiH nikad neće ući u europsku uniju.

BRANIBABA:- Bit ćete zahvalni Marku zbog toga . Kad za koju godinu uđu Srbija i Albanija, izvan EU će ostati samo 3 prosperitetne zemlje – Norveška, Švicarska i BiH. Od te 3 zemlje 2 s kantonalnim uređenjem.

Napravit ćemo kompleks vila gdje ćemo za dobre novce pružati utočište odmetnicima iz Europe, to naselje ćemo nazvati – Odmetno selo… i eto para ko u priči!

TUŽIBABA: Časni sude, ovo je moja posljednja optužba! Marko je kriv što je uopće došlo do ove situacije sa Mostom i Oreškovićem, Grmojom, Crnojom itd…. Karneval Marko je uz pomoć floskula iz žutog tiska, ponajviše objavljivanih u tiskovini ”Žutarnji list” uspio razgaziti Hrvatsku posljednjih petnaest godina. Da nije njega danas bi se druga pjesma pjevala ! Bili bi bogati ko Japan, moćni ko Njemačka, naoružani ko Sjeverna Koreja, a radili bi ko Crnogorci! Od mene toliko!

BRANIBABA: E neće moći junače! Neće Marko biti kriv. Za lošu situaciju najviše je kriv – Ćaća! A on se sada vraća. Glavni junak svih tragedija, pretvorio INU i ćaćevINU, Na pelješkom mostu je diga toliku lovu da se otok pelješac sad naziva – Opelješac .

Ćaća je kralj! Vidi on koliko je sati – i to na Rolexu.Ko mu išta more. Njega i da osudimo, on bi opet izaša na slobodu. Zato triba osudit i zapalit ove ostale, što su razgazili državu i raju. Jer nisu oni Ćaća da se spase. Ko nije ćaća nek’ ostane bez gaća.

Presuda:

Sudac je zaključio da je Krnjeval kriv po svim točkama optužnice i bit će spaljen u svom rodnom mjestu Prologu.

SirokiBrijeg.info