Novih pet crnih pojaseva, 150 članova i pet trenera Taekwondo kluba “Poskok” u Posušju i Širokom Brijegu

U nedjelju 26.1.2019. u sarajevskom hotelu Hills održalo se polaganje za crne pojase u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Ispitu su pristupila 63 kandidata iz cijele Bosne i Hercegovine koji su polagali za zvanja od 1. POOM-a do 4. DAN-a.

Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja je imao pet kandidata na polaganju i svi su uspješno položili test. Svih pet polagalo je za crni pojas 1. DAN a za najbolju djevojku u toj grupi priznanje Saveza dobila je jedina predstavnica iz Posušja Sara Grubišić. Sara će osim ovog priznanja treću godinu za redom dobiti i priznanje Općine Posušje za najbolju sportašicu u svom uzrastu. I ostala 4 predstavnika iz Posušja, Matej Bešlić, Mate Dragoja, Ilija Jukić i Antonio Bešlić bili jako dobri na samom ispitu koji se sastojao od ispita ručne i nožne tehnike (blokade i udarci), formi (demonstracija točno zadanih povezanih ručnih i nožnih tehnika), slobodne borbe, samoobrana i testa snage (lomljenje dasaka udarcima ruku i nogu).

Do sada je Posuški taekwondo klub iznjedrio 20 crnih pojasa u 16 godina postojanja.

150 ČLANOVA I 5 TRENERA U POSUŠJU I ŠIROKOM BRIJEGU

Klub trenutno okuplja više od 120 članova od 3 do 23 godine koji dvorani “Taekwondo Domu Poskok” treniraju raspoređeni u 7 grupa raspoređenih po uzrastu i sposobnostima, a sa njima rade obučeni i licencirani treneri na čelu sa glavnim trenerom kluba Petrom Bobanom. Tokom ovog vikenda, također u Sarajevu, održao se i seminar za taekwondo suce i trenere gdje su posuški treneri Danijel Boban, Martina Boban, Karlo Galić i Petar Boban i Lucija Bašić obnovili svoje trenerske licence a Mate Dragoja je položio ispit za taekwondo suca u sportskoj borbi.

Sljedeću subotu u taekwondo klubu “Poskok” održati će se polaganje za učeničke pojase na kojem će svoje stečeno znanje prikazati više od 50 članova kluba.

Osim u Posušju posuški treneri rade u taekwondo klubu “Poskok-Kočerin” iz Širokog Brijega koji okuplja 25 članova iz MZ Kočerin. Treninzi se održavaju u OŠ Kočerin u dvije grupe utorkom, četvrtkom i petkom od 16.00 do 18.30 sati.

SPORTSKI I INFRASTRUKTURNI PROJEKTI U 2020. GODINI

Poskoke u 2020. godini očekuje jako puno nastupa u zemlji i inozemstvu kao i početak velikog infrastrukturalnog projekta proširenja “Taekwondo doma Poskok” za dodatnih 260 metara četvornih prostora iznad postojećih prostorija u južnoj tribini nogometnog stadiona “Mokri dolac” u Posušju. Projekt je vrijedan 100 000 KM a iz kluba procjenjuju da će uz pomoć institucija i sponzora u potpunosti biti gotov za 3 do 5 godina. Novi prostor bi omogućio uključivanju još većeg broja djece u sport, bolje i sigurnije uvjete i termine, kao i otvaranje novih radnih mjesta trenera za one članove kluba koji se vraćaju i ostaju u Posušje nakon završenih fakulteta. Taekwondo klub “Poskok” je trenutno jedini sportski kolektiv u Posušju koji službeno ima zaposlenu jednu stručnu osobu (trenera) a u budućnosti se planira zaposliti još jednog trenera.

UPISI NOVIH ČLANOVA U POSUŠJU I KOČERINU

U tijeku su i upisi novih članova u oba kluba pa se pozivaju svi zainteresirani da dodju na prvi besplatni trening da dobiju informacije i pokušaju se u ovom lijepom i dinamičnom olimpijskom sportu.

SirokiBrijeg.info