U novom broju lista Franjevačkoga svjetovnog reda i štovatelja svetog Franje FRANJINIM STOPAMA možete pročitati:

Naslovnicu lista krasi slika akademske slikarice i članice Franjevačkoga svjetovnog reda Anele Korać s naslovom Brijeg.

Povodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo fra Dane Karačić donosi tekst po naslovom Uzroče naše radosti u kojem, potaknut ovim litanijskim zazivom, podsjeća što je razlog kršćanske radosti osvrćući se i na 170 godina od početka gradnje prve crkve na Širokom Brijegu.

Brijeg je neiscrpljivi izvor naših povrataka Ocu piše fra Antonio Musa u tekstu pod naslovom Gospojinski put ka Kristu.

Fra Branimir Musa se pita Tko je moja Majka u kojem naglašava: O Gospi govoriti časno je, o majci zemaljskoj slatko je. Bog je ljubav, majka je ljubav. Trebamo Boga, trebamo majku.

List donosi reportažu s mlade mise fra Ivana Penavića kao i njegov pogled na svećenički poziv.

U Godini milosrđa fra Ivan Landeka ml. piše o milosrđu u spisima sv. Franje.

Fra Mladen Rozić u tekstu Ljubiti Boga iznad svega naglašava da je za ljubav potrebna Božja riječ. Ako se njome hranimo, hranimo se Bogom.

Fra Ante Marić donosi pogled iz vlastitog bolesničkog kreveta.

U rubrici Svjedoci govore pišu Mirela Barbarić i č. s. Dominika Anica Anić.

Tu su i tekstovi iz predavanja Ane Marić te važne informacije iz franjevačkog života u Hercegovini.

Kako prenijeti evanđeosku poruku slikom i glasom govore akademska slikarica Anela Korać i glavna urednica na Radiopostaji Mir Međugorje Sanja Pehar.

U rubrici Uzorni likovi naših trećarica predstavljamo Ivu Alpezu.

Uz stalne rubrike Otvaramo Bibliju, Stopama pobijenih, Preporučujemo nove knjige, Prinove u našim obiteljima, Naši članovi pred oltarom, Čitamo Pravilo, Naši pokojni, Priča s porukom, Trećari ili bećari, list donosi informacije iz života bratstava Široki Brijeg, Mostar, Čitluk, Kočerin, Humac, Čerin, a u ovom broju predstavljamo bratstvo Klobuk.

Donosimo i reportažu s Obiteljskog susreta koji je u organizaciji OFS Mostar održan u Masnoj Luci kao i hodočašću na Buško jezero u organizaciji Područnog vijeća OFS-a. Tu je izvještaj s bratskog susreta na Širokom Brijegu u kojem su bratsko zajedništvo podijelili bratstva Livno, Bistrik (Sarajevo i domaćini Široki Brijeg.

Uz nadu da ćete pronaći korisno štivo u našem listu, želimo vam mir, dobro i ustrajnost na svim vašim životnim putevima po zagovoru sv. Franje i Blažene Djevice Marije, na nebo uznesene!

Novi broj lista možete nabaviti za vrijeme devetnice ispred crkve na Širokom Brijegu kao i u knjižari Naša ognjišta.

Gospin-brig.info