Najmlađi širokobriješki rock-bend ”Mind Blowers” snimio svoju prvu pjesmu

”Mind Blowers” najmlađi je širokobriješki rock-bend. Čine ga pet srednjoškolaca i jedan osnovac: Luka Vukoja (bubnjevi), Luka Zeljko (glavna gitara), Mateo Zeljko (bas gitara), Mate Bazina (ritam gitara), Tomo Jurilj (vokal) i Karlo Bokšić (klavijature)!

-Ime bendu “Mind Blowers” (na hrvatskom “Razarači umova”) dali smo po tome što imamo dosta žestok i jak zvuk gitara te odličnu jačinu i kombinaciju između bas gitare i bubnjeva. Kada je u pitanju žanr, smjestio bih nas između hard rocka i heavy metala, kaže Luka Vukoja, bubnjar benda, novopečeni maturant.

Bend se osnovan 2018.godine nakon što su Luka Vukoja i Luka Zeljko jednog dana slučajno počeli pričati o glazbi koju vole i o mogućnosti da se i sami ogledaju u svijetu rock-glazbe. Kad je završla školska godina, našli su se stanu Luke Zeljke i počeli vježati.

-Tada ja nisam bio baš neki dobar bubnjar, ali s vremenom sam “nadošao”. I potom nam se uključio i Lukin mlađi brat Mateo Zeljko koji je znao svirat bass. Kasnije su nam se priključili i Mate Bazina na ritam gitari, a potom i Tomo Jurilj. Karlo Bokšić ide u razred skupa s Tomom i Matom i oni su ga nagovorili da dođe na jednu našu probu s harmonikom pa je i on postao član benda, nastavlja Luka Vukoja.

Susjedi sa Zorićevine su trpjeli buku mladih rokera, čak ih podupirali. Vježbali su vikendima, a kasnije su ih u svoj prostor primili stariji širokobriješki rokeri. Ubrzo su počeli s nastupima u “Rock Caffe Pajo” i “Big benu”. Potom je uslijedio poziv od Rock škole Mostar koja je održala koncert na Svjetski dan glazbe. Tom su prigodom izveli i prvu vlastitu glazbu “Broken Radio”. Ubrzo je stigao poziv da tu skladbu snime u Pavarotti studiju. Skladba je snimljena, a u pripremi je i video spot te postavljanje na YouTubeu.

-Vjerujemo da će se skladba svidjeti publici, što bi nam bilo vrlo važan podstrek za daljni rad i nove nastupe po klubovima, dodaje Vukoja.

Oliver Cvitković / Vecernji.ba