NAJAVA: Tradicionalno obilježavanje Dana umirovljenika u Knjižnici Ljubuški

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i ove će godine tradicionalno obilježiti Međunarodni dan starijih osoba – u četvrtak 1. listopada.

Poradi pandemije prouzrokovane koronavirusom, ove godine, na žalost, neće biti upriličeno druženje umirovljenika, stoga će se spomenuti dan obilježiti besplatnim učlanjivanjem u Knjižnicu Ljubuški svih zainteresiranih umirovljenika.

Akcija besplatnog učlanjivanja za umirovljenike trajat će u razdoblju od 1. do 31. listopada.

Podsjećamo, 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba, koji je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih prisjećamo se doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva i ističemo važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Usto, naglašava se potreba da se starijim osobama umanji osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene.

Pozivamo sve umirovljenike da posjete Knjižnicu Ljubuški tijekom listopada i iskoriste akciju besplatnog učlanjivanja u istu.

Sretan Međunarodni dan starijih osoba!

SirokiBrijeg.info