NAJAVA: „Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.“

U MZ Dobrič-Provo-Grabova Draga, točnije u Dobriču, i ove godine pred blagdan sv. Ante održat će se tradicionalna manifestacija „Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.“

Moglo bi se reći da je ova manifestacija naišla na odlična odjek, a organizatori su ove godine odlučili da ona traje dva dana. Tako će 9. lipnja 2017. biti priređena večer kazališta i tradicijske kuhinje (predstava „Rodijaci“ i prezentacija i degustacija hercegovačkih uštipaka i sira), dok će dan kasnije biti upriličena proslava pod nazivom „Sveti Ante, čuvaj vrila naša 2017.“ U sklopu proslave održat će se misno slavlje, procesija i kulturno zabavni program.

Manifestaciju organiziraju žitelji Dobriča i Prova okupljeni u nekoliko udruga.

Prvog dana program počine u 20:30 sati, dok je drugog dana početak planiran u 19 sati. Mjesto održavanja je ispred Crkve Sv. Josipa u Dobriču.

U kulturno zabavnom programu nastupati će:

HKD “Vrila“ Široki Brijeg – domaćin,
HKUD „Jare“ iz Jara Široki Brijeg,
HKUD „Brotnjo“, Čitluk
HKUD „Naši korijeni Bobanovo“ Čapljina,
Pjevačka etno skupina „Sinovi Hercegovine“ Široki Brijeg.

Manifestacija se održava sedmu godinu za redom i polako prelazi u tradiciju. Kao i prethodnih godina potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, kao i Županija Zapadnohercegovačka.

Podršku organizaciji pružilo je i Ministarstvo kulture i sporta FBiH i ministrica Zora Dujmović.

SirokiBrijeg.info