Home Kultura Glazba NAJAVA: Solistički koncerti mlade širokobriješke flautistice Nikoline Vukoja u Širokom Brijegu i Mostaru

NAJAVA: Solistički koncerti mlade širokobriješke flautistice Nikoline Vukoja u Širokom Brijegu i Mostaru

0
NAJAVA: Solistički koncerti mlade širokobriješke flautistice Nikoline Vukoja u Širokom Brijegu i Mostaru

U okviru svojega poslijediplomskoga specijalističkoga studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, mlada širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja organizira solističke koncerte u Širokom Brijegu i Mostaru.

Koncerti će se održati 22. travnja 2017. godine u 19.30 sati u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu i 23. travnja 2017. godine u 19.30 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u sklopu Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača.

Nikolina će nastupiti uz glasovirsku pratnju umjetničkoga suradnika Domagoja Guščića. Na programu će biti djela skladatelja A. Coplanda, E. Cartera i C. Francka. Ulaz je slobodan.

Nikolina Vukoja (Split, 1992.) glazbeno obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenoga prvoga razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svojega znanja, odlazi u Zagreb, gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca. Godine 2011. upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta, gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkoga i simfonijskoga orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai – Askin, Ana Domančić – Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha – Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl – Zupan, Dejan Gavrić, Stephanie Winker.

Jabuka.tv