Ove subote, 6. travnja 2019. u prostorijama Kino dvorane Posušje bit će upriličeno predstavljanje prve zbirke pjesama Renate Naletilić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti iz Širokog Brijega, s početkom u 19 i 30.

Zbirka naslova U Gradu Narcisa ukazuje na uzročnika narušenih međuljudskih odnosa i sve češće prisutnog nam govora mržnje. Otkriva tihog ubojicu ljudske duše koji se osim u društvu uvelike udomaćio i u našim domovima; seže iz daleke prošlosti, a kumuju mu zlatna šutnja i blaženo neznanje. U ovoj problematici otrov je izgovorena ili čak prešućena riječ, a riječ je ujedno i lijek – u obliku spoznaje, znanja i primjene saznanja.

Ova negativna pojavnost naročito se negativno odražava na djecu i mlade, pa će u cilju potpunije slike sagledavanja problema biti prezentiran i informativni tekst na temu Utjecaj narcizma i perfekcionizma na djecu i mlade.

Dođite i uživajte u kulturno-zabavnom programu s Renatom Naletilić i skupinom Širokobriježana.

Iz recenzije prof. Joze Marića

Ova zbirka pjesama, njena tematika, posebno autoričin pristup obradi ovako teških tema, nije česta na hrvatskoj književnoj pozornici, posebno u onom njezinom dijelu koji nastaje u Bosni i Hercegovini. Posebno treba istaknuti da ovakav ženski poetski rukopis još nije vidjela Hercegovina.

Iz Osvrta spisateljice

U moru psiholoških potreba i težnji čovjeka kroz ovu knjigu proteže se jedna temeljna spoznaja o važnosti ostvarenja individue, a koja je mnogima kao mogućnost uskraćena, osim socijalnih i društvenih prepreka, nerijetko već u obitelji kao temeljnoj društvenoj zajednici, a to mnogi ne žele ili ne mogu spoznati jer je obitelj svetinja o kojoj se ne priča, predstavljena kao sigurna luka u kojoj često nastaju psihološki problemi nesagledivih razmjera…

SirokiBrijeg.info