NAJAVA: Posušje 26. ožujka, domaćin državnog prvenstva u cheerleadingu

Sedmo državno prvenstvo u cheerleadingu u Bosni i Hercegovini održat će se 26. ožujka 2017. godine, a domaćin ovog najatraktivnijeg prvenstva u BiH ovaj put bit će upravo Posušje. Na prvenstvo stiže oko 1000 natjecatelja iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, započet će u 12 sati, a otvorit će ga posuške kadetkinje. Državno prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom općine Posušje.

Hrvatski cheerleading klub Posušje jedan je od najmasovnijih sportskih kolektiva u Posušju. Cheerleading je je navijački akrobatski sport, službeno priznat kao sport 2013. godine, a 2016. godine postao je Olimpijski sport. Radi se o spoju čvrstih pokreta, gimnastike i navijanja. Cheerleading je najmasovniji sport na svijetu uz nogomet.

Hrvatski cheerleading klub Posušje pokrenut je 2010. godine, a više od jedne grupe navijačica je postao 2014. godine i od tada neprestalno raste kako organizacijski, tako i brojčano. HCK Posušje iskazao se nekoliko puta posljednjih godina na državnm prvenstvima Bosne i Hercegovine, ali i na Europskim turnirima. Osim na prvenstvoma sudjelovao je i na Hrvatskom Super Talentu gdje je članica Jelena Vranjković pobrala sve simpatije kako u Hrvatskoj i Hercegovini tako i šire.

Pozivamo sve ljubitelje sporta u gradsku sportsku dvoranu da podrže svoje sportaše. Ne sumnjamo da će te uživati.

Posusje.net