NAJAVA: U petak Večer folklora i kulturne baštine pod nazivom „Brijeg Široki slavno ti je ime“

Dana 11. kolovoza (petak) u 21h prigodom obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava (kod križa) održat će se manifestacija Večer folklora i kulturne baštine pod nazivom „Brijeg Široki slavno ti je ime“.

Težište večeri posvećeno je gangi, izvornoj pjesmi Hercegovine i Imotske Krajine, pjesmi s kojom se u ovim krajevima rađalo i živjelo a koja i danas u narodu živi kao tradicijska pjesma koju pjevaju mladi i stari.

Na manifestaciji će nastupiti 15 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Ljubuškog, Posušja, i Tomislavgrada, a na istoj će se predstaviti izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala.

Od društava nastupaju: KUD “Ganga” Široki Brijeg, HKUD „Brda“ Izbično, HKUD „Blaćani“ Biograci, HKUD „Vrila“Župa Mostarski Gradac, HKUD „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, HKUD „Crnač“, HKUD“ Sveti Ante“ Cim, HKUD „Sarajlije“ Tomislavgrad, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, HKUD „Donji Ograđenici“ Čitluk, Gangaši iz Dužica „Ćipa i ekipa“, Posuški gangaši „Vjeko Bašić i ekipa“, Ljubuški gangaši „Željko Keža i ekipa“, Posuški gangaši „Žaer i ekipa“Rakitski gangaši „Jusić i ekipa“ i guslar Dario Ižić iz Klobuka.

Organizatori manifestacije su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info