NAJAVA: Obilježavanja proslave 100 godina župe Izbično

Svetkovinu sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Izbično, koji se obilježava 1. svibnja, župljani župe Izbično ove godine obilježavaju na poseban način proslavom 100 godina od osnutka župe.

Svetkovini sv. Josipa Radnika uobičajeno slijede mise trodnevnice koje se u župnoj crkvi u Izbičnu održavaju s početkom u 18 sati, zaključno s nedjeljom, 30. travnja.

Na samu svetkovinu sv. Josipa Radnika, u ponedjeljak, 1. svibnja, u 10:30 sati započinje službeni program svečanom procesijom nošenja kipa i zastava, te polaganjem cvijeća, molitvom i paljenjem svijeća kod spomen obilježja, a potom slijedi nastavak misnog slavlja u župnoj crkvi u Izbičnu.

Misno slavlje predvodit će biskup Ratko Perić tijekom kojeg će udijeliti sv. sakramente krizmanicima i prvopričesnicima iz župe.

Nakon sv. mise organizira se zajedničko druženje pored crkve uz pripremljenu zakusku i bogat kulturno-zabavni program. U tradicionalnim napjevima i plesovima, uz domaći HKUD Brda, predstaviti će se i gosti iz Crnča, Rakitna, Jara, Mokrog, Posušja…

U zabavnom dijelu programa nastupiti će glazbeni sastav “Stare note” koji u večernjim satima nastavljaju sa zabavom u obližnjem kafiću “Maša”.

Ovogodišnju svečanu proslavu, pored ostalih medija, zabilježit će i kamere filmske produkcijske kuće “Kadar” iz Širokog Brijega koja priprema dokumentarni film o 100 godina župe.

Po najavljenim vremenskim prognozama ovogodišnji 1. svibnja trebao bi proteći u lijepom i ugodnom vremenu, bez padalina, a vjerujemo kako će takvo raspoloženje vladati i među svim okupljenima na ovoj značajnoj jubilarnoj obljetnici.

SirokiBrijeg.info