NAJAVA: Glazbeno-poetski recital ”Sa suzom ti pišem život”

Matica hrvatska Široki Brijeg, u suorganizaciji s Manifestacijom “Didakovi dani“, u povodu 100. obljetnice spašavanja hercegovačke djece, upriličit 2.listopada i 19.30 sati u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg glazbeno-poetski recital ”Sa suzom ti pišem život” u čast fra Didaka Buntića, kojem dugujemo, zapravo, sve – opstanak, naobrazbu, snagu vjere, gospodarski boljitak, i još mnogo toga o čemu, budimo pošteni, i ne znamo baš puno.

Kako je fra Didak, taj znameniti Brotnjak kojeg su i Širokobriježani (zbog onog što im je ostavio u naslijeđe) prigrlili kao svoga, bio uistinu iznimna pojava dokaz su i pjesme napisane njemu u čast.

„Sa suzom ti pišem život, borče, fra Didače, sirotinje oče“ obraća mu se u svojim stihovima najpoznatiji pjesnik seljak u hrvatskoj književnosti, Nikola Kordić iz Grljevića, čije su riječi stavljene u naslov cjelokupnog programa u kojem će sudjelovati: Andrija Zeljko, Željka Šaravanja, fra Dane Karačić, Ana Kraljević, Blanka Kraljević, Lidija Knezović, Sanijela Matković, Srećko Slišković i Ivan Kraljević.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Lucija Zovko, Sestre Ramljak i djevojački zbor Župe Gradnići.

SirokiBrijeg.info