NAJAVA: Biblijsko-broadwayski mjuzikl „Josip i čudesne boje njegovih snova“ po prvi put u Širokom Brijegu

Udruga Međunarodno kumstvo djetetu H-B dana 24. srpnja 2016. u 20.30 u Gradskoj sportskoj dvorani Široki Brijeg ima čast ugostiti velikog američkog redatelja Richarda Monteza, a Široki Brijeg po prvi put učiniti domaćinom ovog spektakularnog biblijsko-broadwayskog mjuzikla pod nazivom „Josip i čudesne boje njegovih snova“.

„Josip i čudesne boje njegovih snova“ jedan je od najpoznatijih mjuzikla svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber, jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice, ujedno poznat po scenariju za Disneyev animirani film “Kralj Lavova”.

Na Broadwayu je mjuzikl do sada izveden više od 1000 puta, a prema informaciji the Really Useful Group (RUG), agenciji koja zastupa autorska prava, na svoj ga je program postavilo više od 20.000 kazališnih grupa diljem svijeta.

Međunarodno kazalište Cornerstonearts, u režiji redatelja Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta, a u Hercegovini je premijerno izveden u Čapljini, gdje je doživio izuzetan uspjeh i odaziv publike. Nedugo nakon toga, zbog velike potražnje također je izuzetan uspjeh doživio i u Mostaru i Ljubuškom.

“Josip i čudesne boje njegovih snova” biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način – kićenim bojama šarenih glazbenih stilova. Predstava je u cijelosti pjevana, bez govornih dijaloga. Slikovito, šarmantno, duhovito, toplo, romantično, bezbrižno, nostalgično i zabavno. Istinita povijesna radnja zaogrnuta je u čak 200 atraktivnih kostima. Njezina univerzalna obiteljska tema kao i privlačna glazba već godinama osvaja publiku širom svijeta.

“Josip i čudesne boje njegovih snova” mjuzikl je koja će Vas dirnuti, nasmijati, opustiti i razvedriti, ali i približiti čudesnu i bezvremensku poruku Biblije. Iako razigrana, priča je vrlo stvarna i aktualna u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati.

Nama je izuzetna čast biti organizator ovog povijesnog, vjerskog i kulturnog događaja ne samo za Široki Brijeg nego i za cijelu Hercegovinu. U nadi da ćete i Vi to prepoznati i odazvati se ovom događaju srdačno Vas pozradravljamo i želimo svako dobro, poručili su organizatori.

SirokiBrijeg.info