Na Pecari uvijek imamo imperativ pobjede, pa tako i u nedjelju protiv Radnika iz Bijeljine

Nakon pobjede protiv FK Velež Mostar i prolaska u četvrtfinale Kupa BiH, na Pecari vlada pozitivno ozračje i momčad NK Široki Brijeg puna optimizma i želje za novom pobjedom dočekuje FK Radnik Bijeljina u 15. kolu m:tel Premijer lige BiH.

„Ovu utakmicu dočekujemo u vrlo dobrom ozračju, sve nas je podignula utakmica i pobjeda u Vrapčićima nakon svih negativnosti kojima smo bili opterećeni u posljednjem razdoblju“, kazao je trener Toni Karačić na početku konferencije za medije posebno istaknuvši zadovoljstvo odrađenim u reprezentativnoj stanci.

„Odradili smo planirano u ovoj stanci, prošli u četvrtfinale Kupa BiH, akumulirali nekoliko važnih treninga pa ovu utakmicu dočekujemo puni motiva. Nadam se kako će naš rad biti nagrađen novom pobjedom. Momčad je i fizički i psihički na višoj razini i na tome temeljim svoj optimizam“, istaknuo je Karačić.

U nedjeljnoj dvoboju protiv gostiju iz Bijeljine vrata momčadi s Pecare čuvat će Dario Miškić. Dva metra visoki dvadesetčetverogodišnji vratar bio je jedan od junaka kup utakmice u Vrapčićima.

„Među prvima sam bio zaražen koronavirusom, ali to je sada iza mene, nema nikakvih posljedica. Naporno sam trenirao nakon povratka na teren i moj rad se isplatio. Zadovoljan sam odrađenim poslom protiv Veleža, dobro sam branio, a i momčad mi je uvelike pomogla svojim taktičkim postavljanjem na terenu. Nadam se pobjedi protiv Radnika“, kazao je Miškić.

Dodao je kako sigurno očekuje drukčiju utakmice u nedjeljnom dvoboju, ali da mu cilj ostaje isti – pobijediti i sačuvati mrežu netaknutom.

„Bit će drukčija utakmica od one u Vrapčićima. Ovaj put ćemo mi sigurno više napadati. Smjena trenera uvijek ostavi određeni pozitivni šok na momčad, naši gosti će sigurno biti motivirani. Ipak, spremni smo i vjerujem kako ćemo dobro odraditi posao. U svome poslu želim imati što više netaknutih mreža i to mi je cilj u svakoj utakmici“, dodao je Miškić.

Na upit novinara je li momčad pod imperativom pobjede nakon dva vezana prvenstvena poraza, trener Toni Karačić je istaknuo kako je pobjeda na Pecari uvijek imperativ.

„Radujem se ovoj utakmici. Na Pecari uvijek imamo imperativ pobjede. Sada gledamo pozitivnije na utakmice koje slijede. Radnik ima igračku kvalitetu, kao momčad su mogli i trebali puno bolje napraviti. Njihova pozicija na tablici nije odraz realnog stanja. Ipak, svjesni smo značaja ove utakmice i mi ćemo biti ti koji će se pitati na terenu. Želimo pobjedom otvoriti ovaj ciklus posljednjih pet utakmica u jesenskom dijelu sezone“, zaključio je Karačić.

U konkurenciji za nedjeljnu utakmicu neće biti ozlijeđeni Tomislav Čuljak, Zvonimir Begić i Branimir Cipetić, vratar Martin Zlomislić i trener vratara Nenad Džidić koji su pozitivni na koronavirus, a upitan je i nastup Ivana Ikića.

Utakmica 15. kola m:tel Premijer lige BiH, na kojoj će pravdu dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora, igra se u nedjelju, 22. studenoga na Pecari u 17 sati uz izravan prijenos na kanalu Arena Sport TV.

NK Široki Brijeg