Mladi majstor iz Koreje uči djecu taekwondo u Ljubuškom

Godinu iza nas po dobrom će pamtiti u TK „Brežan-Nižić 1976. Ljubuški“, nakon četrdesetak godina obnovljen je rad, a zabilježeni su i dobri rezultati na turnirima.

Posljednji nastup u 2017.godini klub je imao na međunarodnom turniru „Sarajevo open“ gdje su mladi članovi kluba osvojili dvije srebrne (Davor Škrobo i Andrijana Soldo) i jednu zlatnu (Zdravko Škrobo) medalju. Na ovom natjecanju nastupilo je oko 500 natjecatelja iz 69 klubova iz četiri zemlje.

Krajem godine u Ljubuški je stigao Yun Mingyu (Ju Min) student taekwondoa iz Južne Koreje, kolijevke ovog sporta. Riječ je o studentu (treneru) rođenom 1998.godine koji taekwondo trenira praktično otkad je prohodao, pa ne treba čuditi da je kao dvadesetogodišnjak nositelj crnog pojasa 4.dan.

U Ljubuški je stigao zahvaljujući majstoru taekwondoa Miroslavu Brežanu koji je nedavno u Seoulu položio za crni pojas 9.dan i koji se uskoro vraća u Hrvatsku.

Prof. Brežan će doći i u Ljubuški i skupa s Yun Mingyom, koji ostaje još dva mjeseca, raditi s članovima kluba koji su mladog Koreanca izvrsno prihvatili. Svi koji žele trenirati ovaj olimpijski sport mogu se prijaviti u predvorju Osnovne škole „Marka Marulića“ u Ljubuškom ponedjeljkom i četvrtkom u 18 sati.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški