Mile Soldo i Tomislav Pavković iz Gimnazije fra Dominika Mandića pobjednici „Kviza znanja iz opće kulture – Ljupko“

Mile Soldo i Tomislav Pavković iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg pobjednici su ovogodišnjeg sedmog po redu „Kviza znanja iz opće kulture – Ljupko“ koje je danas održano u Gimnaziji Ljubuški.

Do zadnjeg pitanja bilo je neizvjesno tko će osvojiti naslov, a na kraju su se radovali širokobriješki gimnazijalci koji su imali za jedan točan odgovor više od svojih kolega iz Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Ante Čuture i Silvane Bakule.

„Posušaci su odlični, već dvije su godine zaredom pobijedili, ovaj put mi smo bili za dlaku bolji, svaka čast Posušacima“, pohvalio je suparnike Mile Soldo, koji je dodao kako on i njegov kolega Tomislav Pavković nisu nešto posebno puno učili za ovaj kviz.

„Imali smo par testova u školi, to je sve“, rekao je Mile Soldo, dok je Pavković dodao; „To je opće znanje, tako da nije zahtijevalo previše priprema“.

Nagradu pobjednicima uručila je ravnateljica Gimnazije Ljubuški, Andrijana Grgić.

Treće mjesto osvojila je Gimnazija Ljubuški koja je imala najveću podršku publike. Navijanje je bilo na razini, čak su se u dvorani gdje se održavalo natjacanje mogli vidjeti i transparenti.

Organizatori su pripremili bogat i maštovit program, nastupila je i maskota “Znanjomen” sa zanimljivim monologom, a mladi iz Ljubuškog su u stankama natjecanja izveli nekoliko lijepih pjesama. Na početku svaka ekipa je bušenjem balona odabrala redoslijed pitanja kako bi sve bilo regularno.

Na današnjem natjecanju nastupile su SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški, Gimnazija fra Grge Martića Posušje, SSŠ Široki Brijeg, Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Gimnazija Ljubuški, SŠ Antuna Branka Šimića Grude i SSŠ Posušje.

Više fotografija na: Radio Ljubuški