Maturanti saznali više o mogućnostima studiranja na Filozofskom fakultetu

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Mire Kraljevića i Gradske uprave Grada Širokoga Brijega, učenici završnih razreda srednjih škola upoznali su se sa studijima Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

„Cilj dolaska u Široki Brijeg je predstaviti studijske programe, naših 18 studija koji se mogu studirati jednopredmetno i dvopredmetno u svim kombinacijama, pokazati koje kompetencije stječu završetkom studija, gdje imaju prostora za zaposlenje te na koji način se, osim studiranja, mogu razvijati“, kazao je pročelnik Studija novinarstva doc. dr. Ilija Musa.

„Specifičnost Filozofskog fakulteta je dvopredmetnost. Nakon završetka kombinacije dvopredmetnih studija, student stječe dva akademska naziva, samim time daje više mogućnosti na tržištu rada“, istaknula je doc. dr. Luciana Boban, voditeljica Ureda za osiguranje kvalitete i pročelnica Studija latinskoga jezika i rimske književnosti. Boban je dodala i kako na fakultetu postoje nastavnički i istraživački smjerovi, s posebnim naglaskom na praksu koja se osigurava u okviru nastave.

Maturantica Lucija Bilać je kazala kako su njen odabir Studiji njemačkoga i engleskoga jezik. „Ta dva jezika me stvarno zanimaju, htjela bih ostati u Mostaru i djeluje mi zanimljivo“, kazala je Bilać.

„Dobili smo nove informacije koje su nam potrebne za upis i dodatne zanimljivosti o studijima što će nam pomoći u odabiru fakulteta“, kazala nam je maturantica Marijana Šušak.

Diana Bošnjak, učenica završnog razreda srednje škole kazala je kako je predstavljanje dobra orijentacija u životu jer se počela zanimati za dvopredmetni studij, istaknula je Bošnjak.

Raspored predstavljanja:

Srijeda, 26. travnja 2017. – od 11:30 do 14 sati

– Ekonomski fakultet

Četvrtak, 27. travnja 2017. – od 11 do 14 sati

– Fakultet strojarstva i računarstva
– Građevinski fakultet

Petak, 28. travnja 2017. – od 11 do 14 sati

– Medicinski fakultet
– Fakultet zdravstvenih studija
– Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Grad Široki Brijeg