Markovdan u Klobuku

U organizaciji MZ Klobuk, Župnog ureda i Lovačke sekcije u Klobuku je jučer tradicionalno proslavljen zaštitnik župe sveti Marko. Program proslave počeo je blagoslovom polja u zaseoku Kapel Mala u prijepodnevu, a nastavio se misnim slavljem u 17 sati u župnoj crkvi. Misno slavlje predvodio je fra Stipan Klarić, u koncelebraciji s klobučkim župnikom fra Robertom Jolićem i don Jozom Ćirkom.

Poslije svete mise ispred crkve, uz prigodnu molitvu predstavnici MZ Klobuk i ministar financija u Vladi ŽZH Toni Kraljević su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika žrtvama rata.

Program proslave nastavio se potom ispred mjesne škole uz nastupe HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ iz Ružića, HKUD „Vrioštica“ Vitina, Dream team „Babe“ uz mušku gangu u izvedbi Mladena Akmadže, Marka Landeke, Ćire Dropuljića i Ćipe Leke, a nastupili su i gangaši iz Tihaljine i Drinovaca.

Okupljene mještane i goste pozdravio je Goran Šimunović predsjednik Vijeća MZ Klobuk koji je uručio priznanje, zahvalnicu i umjetničku sliku, za doprinos mjesnoj zajednici i župi Klobuk ove godine Ljubi Artukoviću inače, vlasniku tvrtke Termovent iz Splita koji nesebično pomaže aktivnosti u Klobuku.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja najboljim sudionicima malonogometnog turnira zaselaka koji se tradicionalno odigrava ususret blagdanu. Prvo mjesto i veliki prijelazni pehar osvojila je ekipa Osoja, drugo mjesto pripalo je Poljanama, a treće Kapel Maloj.

Pojedinačne nagrade dobili su Pavo Bikić (Osoje) najbolji strijelac, Luka Petrović (Poljane) najmlađi strijelac i Luka Petrović (Centar) za najljepši pogodak. Nagrade su uručivali uz predsjednika MZ Klobuk Gorana Šimunovića, ministar financija ZHŽ Toni Kraljević i član vijeća MZ Klobuk Stanko Musa.

Svim sudionicima glazbenog programa uručene su prigodne zahvalnice. Uz nastup Mokarskih tamburaša okupljeni su se okrijepili lovačkim čobancem i roštiljem kojeg su pripremili Neda Stipić i Ivan Ramljak, a proslava se nastavila uz ples i pjesmu te bogatu tombolu koju su osigurali brojnim donatori.

VIŠE FOTOGRAFIJA NA: Radio Ljubuški