U ljubuškoj knjižnici počinje projekt ‘Najčitatelj 2017.’

Vodstvo Knjižnice Ljubuški pokrenulo je projekt pod nazivom “Najčitatelj 2017.”.

Riječ je o projektu namijenjenom prije svega učenicima osnovnih škola s područja općine Ljubuški, ali i odraslima, a projekt ima za cilj promicanje čitanja i razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja, razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijeloga života, potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju knjiga.

Vrijedne nagrade

Do najčitatelja u 2017. godini doći će se tako što će knjižničarke koje rade u knjižnici, prema statistici posudbe, utvrditi identitet članova koji su u razdoblju od 18. siječnja do 31. prosinca 2017. godine posudili najveći broj knjiga.

Osim toga, to će moći postati oni članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i navrijeme vraćaju posuđene knjige.

Za najčitatelje predviđene su i vrijedne nagrade, kao što su: u kategoriji učenika osnovnih škola – tablet, knjiga i besplatna članska iskaznica za 2018. godinu, a u kategoriji odraslih – ručni sat, knjiga i besplatna člansku iskaznicu za 2018. godinu.

“Možda do sada niste stekli naviku čitanja knjiga, ali barem pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači.

Postoji velik broj žanrova, tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Imajte na umu da je u knjigama dosta toga zapisano i one čekaju na vas da to otkrijete.

Nova saznanja

Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo, nešto što niste znali.

Obogatit ćete svoj rječnik, naučit ćete nekoliko novih riječi, ljepše se izražavati. Usudite se i uzmite knjigu u ruke! Postanite bogati novim saznanjima, postanite najčitatelj za 2017., pozivaju iz Knjižnice Ljubuški.

Dodajmo da će se svečanost proglašenja najčitatelja za 2016., upriličiti u srijedu 18. siječnja, s početkom u 11 sati u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Vecernji.ba