Ljubuški iseljenici obitelj Grbavac iz Graba šire glas o Petru Barbariću diljem Amerike

Mladen i Dušanka Grbavac, uspješni poduzetnici iz Los Angelesa u Americi, već godinama pomažu rodni kraj kroz različite donacije te stoje na raspolaganju svojoj rodbini i prijateljima. Iako žive u Americi, na svoj rodni kraj ne zaboravljaju, svake godine se trude pomoći onima kojima je potrebno. Njegovu ljubav prema rodnom kraju nisu izbrisala desetljeća provedena u inozemstvu. S rodnim krajem ostaju povezani, kako oni kažu, čitajući svakodnevno Ljubuški portal te tako saznaju što se događa u njihovoj Domovini.

Kada su na portalu pročitali kako je izdana slikovnica Divan mladić Petar Barbarić, to je za njih bio neki znak da trebaju nešto učiniti. Odmah su se zainteresirali, jer se stan, koji su kupili i koji koriste za čestih dolazaka u rodni kraj, nalazi baš u ulici koja nosi ime budućeg blaženika Petra Barbarića. Željeli su saznati nešto više o njemu i čim su došli u Ljubuški raspitali su se i odlučili kupiti slikovnice koje će ponijeti te time raširiti glas o njemu među Hrvatima u Americi.

„Prošle godine smo kupili stan u Ljubuškom u ulici Petra Barbarića. Iskreno, nismo znali tko je on, ali kada smo uzeli u ruke slikovnicu i pročitali sve o njemu, njegov nas je životopis dirnuo te smo i mi odlučili pomoći. Saznali smo da prihod od prodaje slikovnica ide za obnovu kripte podrumskih prostorija u Travniku te smo odlučili dati svoj doprinos, kupili smo slikovnice koje nosimo sa sobom i tako ćemo glas o njegovoj svetosti proširiti i među našim narodom u Americi“ izjavili su Mladen i Dušanka Grbavac.

Ljportal.com