Ljubuški gimnazijalci u brojna srca kroz igrokaz „Sv. Nikola“ unose duh blagdanskog ozračja

LJUBUŠKI – Učenici Gimnazije Ljubuški i ove su godine odlučili uljepšati blagdansko razdoblje osnovnoškolcima, djeci vrtićke dobi, kao i osobama s posebnim potrebama. Za njih su, uz potporu svojih profesora, priredili tradicionalni igrokaz „Sv. Nikola“. Oni, naime, pripremaju i prigodne pakete za pomoć potrebitim žiteljima općine Ljubuški. Prema riječima ravnatelja Gorana Skoke, igrokaz „Sv. Nikola“ se izvodi već nekoliko godina. Gimnazija je, u samim počecima realizacije ovog projekta, surađivala i s općinom Ljubuški, no, sada rade samostalno.

Humanitarni rad

„Gimnazijalci već tradicionalno izvode ovaj igrokaz, za koji su, ove godine, zaslužni profesori Mirko Tomić i Antonela Primorac. Uz njihovu potporu učenici imaju zadatak unijeti duh blagdanskog ozračja, a to im, po svemu sudeći, i uspijeva. Riječ je, naime, većinom o učenicima trećeg razreda, koji igrokaz izvode uz glazbenu pratnju“, kazao nam je Skoko, istaknuvši i veliko zalaganje pedagoginje Zdravke Rupčić. Uz njezino vodstvo, gimnazijalci provode različite aktivnosti, uključujući i sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Tako će i ove godine, u suradnji s Crvenim križem Ljubuški, omogućiti da potrebiti Ljubušaci dočekaju Božić s veseljem. Profesorica Primorac potvrdila je riječi ravnatelja Skoke te nam je kazala kako su učenici jako aktivni po pitanju humanitarnog rada. Osvrnula se i na igrokaz kazavši kako se radi o istoj glumačkoj postavi koja je sudjelovala i protekle godine. Prema njezinim riječima, učenici posebno ističu nastup u Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški, gdje su dočekani s oduševljenjem.

Igrokaz u Vionici

Zadovoljstvo ne kriju i gimnazijalci koji sudjeluju u ovom igrokazu, kao i oni koji su dio božićne humanitarne akcije. Učenice trećeg razreda, Ana Mucić i Ivana Ćutuk, koje u ovom igrokazu glume anđele, rekle su nam kako su ponosne na sve dosadašnje izvedbe. Posebno ističu nastup pred djecom s posebnim potrebama, kao i vrtićke dobi. Kako kažu, izrazi njihovih lica su im najbitniji, jer veselje koje iskazuju puno im znači. Učenike smo, prilikom posjeta ljubuškoj Gimnaziji, zatekli spremne za odlazak u Obiteljski centar „Ivan Pavao“ II. u Vionici. Korisnicima ove ustanove su, također, izveli igrokaz, ali i darivali ih prigodnim poklonima. Za odlazak u Vionicu, ali i na druga mjesta gdje su učenici izvodili igrokaz, zaslužan je TMT Tours Knezović, kojem iz ljubuške Gimnazije ističu posebnu zahvalu.

Dnevni list