Ljubuške mažoretkinje na dobrom putu predstavljanja “svijetle točke” Ljubuškog

LJUBUŠKI – Plesni klub “Paganini” jedan je od prvih klubova koji je u Bosni i Hercegovini pokrenuo ovaj najljepši dvoranski sport, i kao takav ima velike zasluge u popularizaciji plesa na ovim prostorima. Klupski program rada je raznolik pa su, između ostalog, aktivni sljedeći programi: latinsko-američki formacijski plesovi, društveni plesovi, irski ples, bollywood, mažoretkinje… A upravo mažoretkinje, i to ljubuške, trenutno su glavna preokupacija kluba.

Službene odore

Kako ispred spomenutog kluba ističu voditelji Jozo i Renata Rimac, od mažoretkinja žele stvoriti prepoznatljivi amblem grada, a njihovu ideju prepoznali su mnogi u Ljubuškom i pružili im potporu.

„Prije godinu dana ljubuške mažoretkinje krenule su s radom, i za kratko vrijeme djelovanja, pokazale su izniman talent. A osobito smo sretni jer su dobile i svoje službene odore, koje su s ponosom pokazale promovirajući se ulicama Ljubuškog“, kazala je za Dnevni list Renata Rimac, koja je i osmislila mažoretske odore, a za izradu se pobrinuo modni salon „Mirjana“ iz Livna.

Potpora

Iz kluba se iskreno zahvaljuju svima koji su potpomogli realizaciju ovog projekta. Naime, najveći doprinos dala je Općina Ljubuški, a potom Vlada i Skupština ZHŽ-a, JP “Parkovi”d.o.o. Ljubuški, privatno poduzeće “Ekofilm” d.o.o. Ljubuški te Ivan Kraljević.

Tehničku potporu su pak pružile OŠ Ivane Brlić-Mažuranić – Gračine i OŠ Marka Marulića Ljubuški.

Slijede mnogi javni nastupi mažoretkinja u nekoliko gradova, a domaća publika moći će ih vidjeti u mjesecu lipnju na klupskoj plesnoj reviji i dječjem festivalu “Na jedrima glazbe” u Ljubuškom.

Dnevni list