Na Krivodolu obilježena 24. obljetnica pogibije petorice ljubuških branitelja

Obilježavanje 24. obljetnice pogibije na Krivodolu petorice pripadnika HVO-a, Ante Tolića, Nedjeljka Bandura, Slavka Macana, Žarka Miličevića i Adisa Mujanovića započelo je intoniranjem himne „Lijepe naše“, a potom su vijence položili: čalnovi obitelji poginulih, načelnik Općine i predsjednik Općinskog vijeća, suborci iz Radiško-probojske satnije i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Čitanja iz svetog Pisma i službu riječi molili su fra Velimir Mandić, humački gvardijan i don Ljubo Planinić, župnik na Kruševu, a u ime suboraca poginulih branitelja obratio se Jozo Marić koji je pozvao sve nazočne da nakon komemoracije svrate u restoran Fragola u Radišićima.

U svom kraćem obraćanju fra Velimir je između ostalog naglasio kako na ovakvim mjestima nisu potrebni govori jer tišina koja je dočekala sve one koji su danas došli na Krivodol glasno govori, te zaželio da kao i prije dvadeset i četiri godine hrvatski narod bude jedinstven kako bi se mogao izboriti za bolju budućnost na koju nas i krv poginulih obvezuje.

Uz članove obitelji, suborce, prijatelje, predstavnike vlasti na Krivodol su stigli i mještani, te učenici mjesne škole.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški