Kako raširiti ili smanjiti traperice koje više ne pristaju dobro?

Svi smo se našli u toj frustrirajućoj situaciji – ili je traper postao super rastegnut pa su traperice prevelike ili im se materijal stisnuo pa mikroskopsku verziju svojih omiljenih hlača jedva navučeš na sebe.

Ali, bez brige, postoji način da svojim omiljenim trapericama vratiš poželjan oblik.

Traperice mogu biti dosta problematičan komad. Zbog lošeg materijala ili pogrešne brige o njima, veličina im se promijeni u pranju i – nakon nekoliko pranja potpuno drugačije stoje nego kad smo ih kupile! Upravo zbog toga, ponekad nam se jednostavno naše najdraže traperice više ne sviđaju. Srećom, postoji nekoliko različitih opcija koje mogu spasiti ovakvu situaciju. U nastavku pročitaj kako raširiti ili smanjiti traper kad ti traperice više ne odgovaraju kao prije…

Ako su traperice prevelike

1.Operi ih u vrućoj vodi – ako su se traperice malo rastegnule, samo ih stavi na standardno pranje u vruću vodu. Ovaj trik najbolje djeluje s trapericama koje su u velikoj mjeri napravljene od pamuka. Ekstra savjet: nemoj koristiti omekšivač kako materijal ne bi previše mijenjao svoj početni oblik!

2.Stavi ih u sušilicu – nakon što je završilo pranje, gurni ih u sušilicu i uključi vruću opciju. Tkanina će se skupiti i traperice će bolje odgovarati.

3.Uvijek možeš ušiti mali dio elastične trake na unutrašnjost pojasa – ako se pojas opustio, probaj ovaj mali trik kojim ćeš zategnuti traperice s unutarnje strane upravo do one mjere koja ti najviše odgovara.

Ako su traperice premale

1.Poprskaj ih s mlakom vodom, pa ih razvuci da se rastegnu – vlažne traperice rastegni rukama u svim smjerovima i gledaj magiju kojom će ti ponovno stajati kao salivene!

2.Sjedni u toplu kadu dok nosiš traperice – ovo zvuči možda malo ludo, ali djeluje: navuci traperice, napuni kadu toplom vodom i sjedni u nju. Topla (ne vruća!) voda opustit će i rastegnuti materijal. Naravno, ovaj trik trebaš napraviti unaprijed i dozvoliti trapericama da se osuše kada završiš sa postupkom.

3.Oprezno ukloni pojas – ova je tehnika malo drastična, ali je odlična ako voliš biti kreativna – praktički ćeš nadodati materijal na pojas traperica te ih tako učiniti broj većima.

Miss7.hr