Jednostavne tri stvarčice koje će vam pomoći počistiti komadiće stakla!

Kako ne bi došlo do ozljeda, najzgodnije je krhotine pokupiti usisavačem, ali to nije uvijek moguće. Možda ste nešto razbili u sredini noći i usisavač bi samo probudio susjede i ukućane, a možda vas je samo strah da će staklo razrezati ili začepiti vrećicu za prašinu. Bilo kako bilo, staklo možete pokupiti i na ova tri jednostavna načina, piše Vecernji.ba.

Ljepljiva traka

Ljepljivom trakom možete pokupiti krhotine stakla, a ovaj trik će najbolje djelovati na mekanim površinama poput tepiha ili odjeće. Traku omotajte oko ruke tako da pokrijete cijeli dlan i rukom prelazite preko razbivenog.

Kruh

Kruh ili pecivo iskoristite kao spužvu kojom ćete pokupiti staklo. Utisnite ga na krhotine i tim potezom lako očistite površinu. Kruh obavezno bacite u zasebnoj vrećici kako ga ne bi netko kušao.

Kuhinjski ubrusima

Ako krhotine nisu na mekanoj površini već na podu, stolu ili nekoj sličnoj glatkoj površini staklo možete jednostavno pobrisati kuhinjskim ubrusima. Kuhinjske ubruse jednostavno presavijte nekoliko puta i malo navlažite vodom, a onda prebrišite dio na kojem nalazite krhotine. Budite oprezni kako se ne bi porezali.

SirokiBrijeg.info