“Izviđačev stroj“ nakon zagrijavanja “samlio” Slaviju

Rukometašima Izviđača u Istočnom Sarajevu trebalo je petnaestak minuta da dođu na „radnu temperaturu“, a nakon toga stvari su sjele na svoje mjesto. Mada je zadnjih godina gostovanje u Istočnom Sarajevu bilo teško, utakmice bi obično obilovale neizvjesnošću i dramatikom, ovaj put to nije bilo tako.

Prvih dvadesetak minuta domaćin je bio u igri, držao je rezultatsku neizvjesnost, a onda je proradio „Izviđačev stroj“ i utakmica je krenula u jednom smjeru.

„Skauti“ su došli prvi do pogotka, strijelac je bio Amir Muhović, ali nakon toga dobra igra domaćih rukometaša koji u 11. minuti stižu do tri pogotka prednosti (7:4). Pogađa Vukšić za 7:5, ali Tešanović ponovno vraća prednost rukometašima Slavije na tri pogotka ali tu je priči bio kraj. Proradio je napad „Skauta“, razbranio se Matej Mandić, obrana je bila čvrsta i neprobojna, tako da do kraja poluvremena „Skauti“, serijom 11:4, dolazi do prednosti 16:12 na koncu prvog dijela.

Dvadesetak minuta drugog dijela „Skauti“ nastavljaju u istom stilu, ponovno serija 11:3 i „Skauti“ u 49. minuti imaju dvoznamenkastu prednost (15:27).

Kako je branio Matej Mandić, te bila čvrsta obrana, govori podatak da su rukometaši Slavije za pedeset minut uspjeli postići samo petnaest pogodaka. Visoka prednost, omogućila je mirniju i opušteniju završnicu „Skautima“, dalo je prostora treneru Toniju Čolini da „izmiksa“ postavu, tako da su domaći uspjeli u zadnjih desetak minuta ublažiti prednost Izviđača. Na kraju „Skauti“ su slavili u dvorani SRC Slavija dvoznamenkastom gol razlikom, završilo je 32:22 u njihovu korist. Bila je to treća uzastopna pobjeda za stopostotni učinak u novoj 2020/2021 natjecateljskoj sezoni.

Junak utakmice bio je vratar Matej Mandić s 23 obrane, sve je „poskidao“ što se dalo poskidati i više od toga. U napadu su svi uglavnom bili raspoloženi, a najviše pogodaka postigli su Miloš Kos, Mladen Bošković, koji je prvi put nastupio u dresu Izviđača, i Amir Muhović po pet. Mihael Bebek i Milan Vukšić dali su svoj obol s po četiri gola, a tri puta u listu strijelaca se upisao Domagoj Alilović.

Kod Slavije najefikasniji je bio naš Gabrijel Mišetić s pet pogodaka, po tri su postigli Tošić i Smajilbegović, a bivši „Skaut“ Božidar Leković bio je dva puta uspješan.

RK Slavija – RK Izviđač Central osiguranje 22:32 (12:16)

RK Slavija: Žiga (8 obrana), Delalić (3 obrane), Blagojević 2, Tošić 3, P. Tešanović, Močić 2, Kovačević 2, Korjenić, Tuševljak, Lale, Bojović 1, Beribaka 1, Smajilbegović 3/2, Leković 2, Mišetić 5, M. Tešanović 1.
Trener: Goran Tomić.

RK Izviđač CO: Grbavac (1 sedmerac), Mandić (23 obrane), Vukšić 4/2, Alilović 3, Kos 5, Odak 2, Jozinović 1, Bošković 5/2, Mišetić 1, Miličević, I. Pavlović, Šoljić 1, Bebk 4, Muhović 5.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Slavija 8 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Slavija 4/4, Izviđač 3/2.

U narednom 4. kolu Premijer lige Izviđač u subotu, 17.10.2020.godine u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom dočekuje momčad Vogošće.

Izvidjac.com