Izviđač bolji od Dervente uz odlično prvo i loše drugo poluvrijeme

Utakmica RK Izviđač Central osiguranje – RK Derventa poslužila je treneru Toniju Čolini, kako je i najavljivao, da pruži priliku i provjeri igrače, koji su imali manju minutažu, tijekom proteklih pet kola. „Skauti su odigrali dva totalno različita poluvremena. Prvo možemo reći odlično, koje su dobili rezultatom 25:10 i drugo loše, koje su izgubili od iste momčadi rezultatom 12:16. Još jednom se pokazalo da bez ozbiljnog pristupa ne može se nikoga pobijediti. Pobjeda sama od sebe ne dolazi, za nju se treba izboriti.

Prvo poluvrijeme, rastrčani „Skauti“ punili su mrežu nemoćnih vratara Dervente, a u drugom drugačiji pristup, nonšalantniji i opušteniji što je iskoristila oslabljena momčad Dervente i odigrala bolje nego su i sami očekivali. Ali i ovakve utakmice dobro dođu, kao pouka.

Dok je bio u igri odličan je bio Domagoj Alilović, koji je bio nezaustavljiv za obranu gostiju. Vratar Ante Grbavac nakon obrane je teledirigirao lopte za kontre koje je najčešće realizirao Mladen Bošković, a Mihael Bebek je dalekometnim šutovima „bušio“ protivničku mrežu.

Vratari Ante Grbavac i Ivan Herceg obranili su po devet udaraca, pri tome je Grbavac „skinuo“ dva sedmerca, a Herceg jedan.

Kod gostiju Sibinčić je postigao šest, a Milinković, Starčević i Škrga po četiri.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Derventa 37:26 (25:10)

RK Izviđač CO: Herceg (9 obrana, 1 sedmerac), Grbavac (9 obrana, 2 sedmerca), Mandić, Vukšić 1, Alilović 4, Kos 2, Odak 4, Jozinović 3, Bošković 5,Bubalo 1, Miličević 2, Ćeško 2, Šoljić 1, Medić 3, Bebek 5, Muhović 4.
Trener: Toni Čolina.

RK Derventa: Ristić, Drinić (9 obrana), Smulja 3, Sibinčić 6/2, Lukić 2/1, Milinković 4, Pejić 2, Savić 1/1, Starčević 4/2, Stanković, Škrga 4.
Trener: Milorad Bjelošević.

Isključenja: RK Izviđač CO 12 minuta, RK Derventa 8 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 0/0, RK Derventa 9/6.

U sljedećem 7.kolu „Skauti“ gostuju u Maglaju na vrućem parketu ,kod uvijek odlične i nezgodne momčadi RK Maglaj.

RK Izviđač