Izišao 22. broj školskog godišnjaka ‘Dominik’

Školski list Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega “Dominik” 22. put ugledao je svjetlo dana.

Na 84 stranice redakcijski kolegij, na čelu s urednicom učenicom Antonijom Barać i njezinom zamjenicom Jelenom Kožul, pripremio je list koji nudi mnoštvo sadržaja. Vrijedna učenička redakcijska ekipa list je pretvorila u veliku uspomenu.

U 22. broju, kao i u svim ostalim brojevima, počevši od 1995. kada je izišao prvi, najviše prostora dano je učenicima završnih razreda. U listu je napravljena reportaža s učeničke ekskurzije, maturalne zabave, razgovor s profesoricom Jadrankom Bušić koja je otišla u mirovinu, razgovor s učenicom generacije Anđelom Spajić. Uz to, tradicionalno su predstavljena sva odjeljenja, pobrojeni uspjesi s brojnih natjecanja koje su učenici ostvarili tijekom školske godine. Neizostavni dio lista su sportski prilozi.

Tu je i niz drugih članaka i zanimljivosti, kao što su humanitarne, akcije darivanja krvi, koncerti učenika i profesora, književni susreti, zapisi, po čemu će učenici, a i njihovi profesori, ostati zapamćeni. “Dominik” je tiskan u tiskari Suton u nakladi od 800 primjeraka.

Miro Bošnjak / Vecernji.ba