HŽOK Smeč pobjednik 2. međunarodnog ženskog odbojkaškog turnira u Širokom Brijegu

Hrvatski ženski odbojkaški klub Smeč organizirao je 2. međunarodni ženski odbojkaški turnir u Širokom Brijegu. Igralo se u dvorani na Pecari, a turnir je otvorio gradonačelnik Miro Kraljević. Uz domaći HŽOK Smeč nastupili su OK Sinj, OK Makarska i OK Lukavac.

U prvoj su utakmici domaće odbojkašice s uvjerljivih 3:0 nadigrale OK Makarska, dok je u drugom susretu OK Sinj svladao OK Lukavac 2:1. U borbi za 3. mjesto OK Makarska je s 2:0 nadigrao OK Lukavac. Širokobriježanke su pak u finalu bile uvjerljive protiv Sinjanki i također slavile 2:0 te tako potvrdile pobjedu na 1. turniru prošle godine. Tri su prvoplasirane ekipe nagrađene peharima. Jednodnevno natjecanje završilo je druženjem i zajedničkim ručkom:

– Turnir je već stekao ime i status, pa smo imali osam ponuda za nastup, uz ostale i jedne ekipe iz Crne Gore. Ali, to bi zahtijevalo dvodnevno natjecanje, što bi nam bilo preskupo. Možda tako uradimo sljedeće godine, rekli su nam čelnici kluba Tadija Lasić i Ivo Crnjac:

– Turnir nam je dobro došao kao priprema za nastavak prvenstva u subotu, jer cure su odigrale samo jednu oglednu utakmicu (1:3 protiv Čapljine, ali nekompletne). Gostujemo kod Studenta u Mostaru i očekujemo pobjedu, kao i u tri preostala kola: Troglav u Livnu, Igman i Vogošća na Pecari. Cilj su kvalifikacije za Premijer ligu, iako je pitanje bismo li je igrali zbog financijske situacije, kažu Lasić i Crnjac.

Marko Knezović / Vecernji.ba