Hrvatski plesni klub Široki broj sitno do Europskog turnira u Njemačkoj

ŠIROKI BRIJEG – U Berlinu 19.12.2015. godine održava se Europski cheerleading turnir. Na turniru sudjeluje 18 država i preko 4 000 natjecatelja. Široki će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u čak 9 disciplina.

Prvenstvo se održava u Tropical Islandu. Hrvatski plesni klub Široki i ove je godine obranio ALL Star titulu Bosne i Hercegovine. (titulu sveukupnih pobjednika cheerleading prvenstva). Sudjelovali su i u Americi na Svjetskom Cheerleading prvenstvu i osvojili odlično 13 i 16 mjesto što je Bosni i Hercegovini donijelo punopravno članstvo u Svjetskom Cheerleading savezu. Za sport za koji traju pregovori oko ulaska na Olimpijske Igre ovo je velika stvar ne samo za Široki Brijeg već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

hpkširoki9122015 2

Prošle godine u Parizu osvojili su dvije brončane medalje i to tim kadeti i duo juniori. S toga se sa pravom nadaju medalji i ove godine. Osim Berlina posjetiti će i Dresden kulturni centar Njemačke.

“Pripreme za Europski turnir počele su u kolovozu, sve smo puno ranije počeli nego što smo radili prošlih godina iz razloga što želimo podići razinu cheerleadinga, a samim time ostvariti i što bolji rezultat, nadamo se medalji. Nakon Berlina slijedi nam kratka pauza, odmah nakon dočeka nove godine kreću pripreme za državno prvenstvo koje se u ožujku održava u Grudama” – kazala nam je glavna trenerica HPK “Široki” Nikolina Čolak, koja je u zadnje vrijeme povećala tempo treniranja sa svojom ekipom da ostave što bolji i zapaženiji rezultat u Berlinu.

Ekipi HPK “Široki” želimo puno uspjeha, da ponosno predstavljaju naš grad, kao i to da nam se vrate s pokojom medaljama ako je moguće, a s obzirom na prijašnja iskustva u to i ne sumnjamo!

SirokiBrijeg.info