Jedan od problema sa kojim se sve više susreću svadbeni saloni, bendovi, fotografi, cvjećari i ostali koji pružaju svoje usluge za vjenčanja, to je otkazivanje ugovorenih termina u „zadnji čas“. Veliki dio onih koji pružaju navedene usluge za vjenčanja ne uzimaju kaparu, a jedan od razloga da ih potencijalni mladenci ne odbiju odmah na početku. Problemi nastaju kasnije, kad primjerice jedan bend kojeg mladenci ugovore za određeni termin, dobiva pozive drugih mladenaca i logično odbija jer je zauzet. A onda pred svadbu ti isti mladenci iz samo njima poznatog razloga pronađu nekog drugog. Primjerice prije neki dan mladenci iz Stoca (M.P i M.K.) su ugovorili fotografe više od godinu dana unaprijed, da bi dva dana prije svadbe nazvali i otkazali taj studio, i to uz osmjeh, kao da vraćaju kavu sa mlijekom jer hoće kavu bez mlijeka.

Ista stvar se dogodila prije neki dan cvjećari iz Ljubuškog. Tri dana prije svatova mladenci nazovu i otkazuju cvjećaru, koja je već pripremila i kupila cvijeće za njihovu svadbu. Bez isprike ili ne daj Bože ponuditi nekakvu naknadu za ovaj sramotan potez. Jer kupiti cvijeće i baciti ga znači da ste tu cvjećaru oštetili za nekoliko stotina konvertibilnih maraka, piše portal Vjencanje-info.com.

Također, u ovoj sezoni se dogodila ista stvar svadbenom salonu u Hercegovini. Pet dana prije svadbe vlasnik salona je nazvao mladoženju da provjeri broj gostiju, da bi mu ovaj uzvratio kako je premjestio svadbu u drugi svadbeni salon.

Dragi mladenci prvo dobro razmislite prije nego ugovorite Vaš termin kod nekoga čije usluga želite. Pogledajte web ili FB stranicu da provjerite da li vam odgovara njihov način rada, nazovite vlasnika usluge koja vam je potrebna i raspitajte sve do sitnih detalja. Obratite pozornost na cijenu, kako ne bi kasnije doživjeli neugodno iznenađenje. I tek kad budete 1000% sigurni da je to ono što želite ugovorite Vaš termin.

A pružiteljima usluga za vjenčanja savjetujemo da uzimate kaparu, jer samo tako ćete zaustaviti ili smanjiti „trend“ otkazivanja termina u „zadnji čas”.

Ružica Brkić / Vjencanja-info.com