U Grudama održana smotra Mostarskog sveučilišta za buduće studente iz ŽZH

Tradicionalna smotra Sveučilišta u Mostaru, čiji je cilj upoznati srednjoškolce s fakultetima i studijima koji se mogu studirati u Mostaru, održana je u utorak u dvorani Srednje škole A. B. Šimića u Grudama.

Veliki broj maturanata iz Gruda, Širokog Brijega, Posušja i Ljubuškog pokazao je veliko zanimanje za fakultete mostarskog sveučilišta.

S nekoliko prigodnih riječi u ime škole i u ime načelnika Grizelja sve nazočne pozdravio je ravnatelj Srednje škole prof. Mladen Leko, a u ime rektorice Sveučilišta u Mostaru obratio se dr. sc. Ivo Čolak.

Učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljeno je Sveučilište, fakulteti, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

ssm28317

Također, učenici su dobili sve potrebne informacije o programima studija, uvjetima upisa, studiranja, nastavni plan i program, promotivne materijale koji su bili izloženi na štandovima, kao i sve ono što bi moglo zanimati buduće brucoše mostarskog Sveučilišta.

Podsjetimo, u ponedjeljak je smotra održana u Livnu za Hercegbosansku županiju, u utorak u Grudama za ŽZH, u srijedu 29.03. u Kiseljaku (Srednjobosanska županija), u četvrtak 30.03. u Orašju (Posavska županija), te u četvrtak 06.04. u Mostaru za Hercegovačko-neretvansku županiju.

Grude-online.info