Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom “Šmizle” gostuje 11. lipnja u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – U okviru programa HNS PLUS, Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom “Šmizle” gostuje u Širokom Brijegu, u subotu 11. lipnja, s početkom u 20.00 sati, u kinu Borak. Pokrovitelj ovog kulturnog događaja je Grad Široki Brijeg.

S ciljem promocije kulture i umjetnosti, Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH pokrenuo je projekt HNS PLUS koji će kroz nekoliko ciklusa najširoj zainteresiranoj javnosti ponuditi sadržaje iz kulture kao što su književne večeri, gostovanja kazališnih predstava, koncerta i slično.

Predstava ”Šmizle”, autora Miroljuba Nedovića, a u režiji Brune Grebenara, pobrala je velik broj nagrada u BiH, ali i na međunarodnoj sceni.

Predstava ”Šmizle” govori o šest žena iz prošlog stoljeća koje su, u ”kafani” od prije 30 godina, pjesmom i plesom odlučile promijeniti način življenja, odlučile ne biti posjetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe. One nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju bend i jedni druge.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ulaz je besplatan.