Gradsko kazalište mladih Vitez odigralo predstavu “Šmizle” u Posušju

POSUŠJE – Sinoć je u kinodvorani u Posušju odigrana predstava “Šmizle” koju je izvelo Gradsko kazalište mladih Vitez. Predstava “Šmizle” govori o šest žena iz prošlog stoljeća koje su, u ”kafani” od prije 30 godina, pjesmom i plesom odlučile promijeniti način življenja, odlučile ne biti podsjetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe. One nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju BEND i jedni druge.

Šmizle, autora Miroljuba Nedovića, a u režiji Brune Grebenara, pobrala je velik broj nagrada u BiH, ali i na međunarodnoj sceni. U predstavi su glumili Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović.

Podsjetimo, s ciljem promocije kulture i umjetnosti, Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH pokrenuo je projekt HNS PLUS koji će kroz nekoliko ciklusa najširoj zainteresiranoj javnosti ponuditi sadržaje iz kulture kao što su književne večeri, gostovanja kazališnih predstava, koncerta i slično.

Općina Posušje