Gradonačelnik Kraljević upriličio prijem za širokobriješke mažoretkinje!

Gradonačelnik Miro Kraljević danas je upriličio prijem predstavnica širokobrijeških mažoretkinja koje je predvodila predsjednica „Mažoretkinja Široki“ Marija Topić Ramljak.

Mažoretkinje Grada Širokog Brijega provele su dva tjedna na turneji i festivalima u Francuskoj i Španjolskoj. Svojim odličnim nastupima na najbolji mogući način su prezentirali Grad Široki Brijeg.

Također, kao zahvala Gradu Širokom Brijegu i gradonačelniku Miri Kraljeviću na podršci, mažoretkinje su na prijemu uručile prigodne darove zahvale sa svog putovanja. Tijekom nastupa u Španjolskoj bili su na prijemu kod gradonačelnice Castellona i uručili joj prigodne poklone od gradonačelnika Kraljevića, među njima i „Monografiju Širokog Brijeg“. Gradonačelnica se zahvalila na poklonima, i uputila riječi zahvale i pozdrave.

U francuskom gradu Albiu mažoretkinje su nastupale na “Carnaval d”Albi, a potom u Španjolskoj u “Castellon de la plana” koji je jedan od najjačih i najpoznatijih festivala u Europi. U tom gradu sedam dana se održava slavlje u čast zaštitnice grada, sv. Magdalene, a tim danima traju proslave i hodočašća, i to slavlje naziva se “Fiesta de la Magdalena”. Za završni defile – “Grand parade de Magdalena” dobili su tu čast da budu prvi u defileu i predvode ostale grupe iz Švicarske, Irske, Nizozemske, Slovačke, Rusije…

Sama turneja je nastavak suradnje sa agencijom Eurofanfare – agence artistique Alain Blanchard koja traje od 2015. godine.

SirokiBrijeg.info