Goran Milić u Grudama održao tribinu “Kazivanja svjetskog putnika”

GRUDE – Iako su Grude manje hercegovačko mjesto smješteno uz samu granicu s republikom Hrvatskom, one se nipošto ne mogu smatrati periferijom. Osobito ako se promatra iz kuta poslovnosti, prosperiteta, razvoja industrije i gospodarstva. Upravo ovo malo, no ništa manje slavno mjesto bilo je domaćin druge po redu tribine Kazivanja svjetskog putnika s Goranom Milićem. U organizaciji magazina Vedrina, i MC Terra iz Mostara na čijem je čelu novinar Ilko Barbarić nakon velikog mostarskog uspjeha, i večer u Grudama bila je prepunu šarma i doskočica Gorana Milića. Tribini je prethodio organizirani posjet tvornici Violeta koja je bila zlatni sponzor događaja. Raspoloženi Goran Milić u društvu medija i uredništva magazina Vedrina posjetio je urede i proizvodne pogone jedne od najprosperitetnijih tvornica u BiH.

– Pa ovo je poput filma znanstvene fantastike. Roboti, nasmijani mladi ljudi u bijelim kutama i predani dizajneri, timovi različitih sektora i potpuno otvoreni tip rada, kolegijalnost o kakvoj treba progovoriti. Ovo je ono što daje nadu u budućnost hercegovačkog prosperiteta i općeg stanja zadovoljnog čovjeka – izjavila je urednica magazina Vedrina i voditeljica organiacijskog odbora događaja – Roberta Kapsalis.

Goran Milić nije se ustručavao postaviti najneobičnija ali i najkonstruktivnija pitanja mladim stručnjacima u laboratorijima i proizvodnji, a vlasnik tvrtke Violeta Petar Čorluka bio je više nego dobar domaćin vedroj delegaciji i predstavnicima medija.

– Koliko dobre energije na jednom mjestu, o ovome ćemo zasigurno razgovarati na svim našim budućim tribinama. O ovome se i ovakvim primjerima treba govoriti šire – izjavio je Ilko Barbarić voditelj i idejni tvorac tribine Kazivanja svjetskog putnika.

Navečer u Hotelu Otok, ugodna atmosfera dvorane i darovi iznenađenja za sve posjetitelje zagrijali su atmosferu. No, ono što je ponajviše pomoglo osjećaju ugode i neformalnog druženja bila su vina neponovljive kvalitete, kakva se rade u pokrajini Veneto u Italiji. Vinarija Povratak iz Žepča bila je drugi sponzor i pokrovitelj događaja, tako da su posjetitelji, baš kao i u Mostaru, dobili gratis čašu izvrsnoga vina, a mogli su i razgledati i kupiti puno veći asortiman vina koje ova mlada, ali prosperitetna vinarija iz Bosne predstavlja širem tržištu BiH.

Gruđani su bili blago suzdržani u dijelu kada se mikrofon prepustio posjetiteljima. No, izvrsnim pitanjima novinara Dragana Marijanovića i Domagoja Ledića nastala je sasvim nova razina opuštene atmosfere. Ispričao se i pokoji šaljivi događaj, usporedila vremena početaka TV novinarstva s današnjim internetskim dobom i mogućnostima razvoja medija u Hercegovini. Tribina Kazivanja svjetskog putnika nastavit će se održavati, a slijedeću špostaju organizatori će objaviti uskoro.

Grude-online.info