Glazbeni sastav M.O.R.T. večeras gostuje u Caffe baru “Puž” u Širokom Brijegu na Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – U srijedu (danas) 26. travnja, Caffer bar “Puž” u Širokom Brijegu na Brijegu, dovodi u goste poznati punk-blues band iz Sinja, ekipu poznatu pod nazivom M.O.R.T.

Inače ova glazbena skupina M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk-blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Njihov službeni početak djelovanje je od jeseni 2003. godine. Bend od ljeta 2011. počinje s ozbiljnim radom i nastupima po regiji. Brojni koncerti u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji rezultirali su pojavljivanjem na festivalima od kojih se ističe ulazak u finale HR demo kluba 2012., pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, treće mjesto na WHF-u 2013.

Krajem 2012. godine u bend dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi demo album „Vrhunsko dno“, koji je u ljeto 2013. izdan za “Slušaj Najglasnije˝. 2014. M.O.R.T. potpisuje za Croatiju Records, te izbacuje singlove „Tango“, „Pas“ i „Meni se skače“ koji su dobro prihvaćeni od strane publike i glazbenih urednika. U srpnju je svijetlo dana ugledao album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, a recenziran je od strane mnogih kao jedan od najboljih regionalnih izdanja u 2014.

M.O.R.T. je u studenom prošle godine osvojio i glavnu nagradu žirija RockOff festivala u zagrebačkoj Tvornici kulture sa četvrtim singlom „Nina“. A mjesec dana prije toga stigla je i prva nominacija za nagradu Porin u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Dobro došli na glazbenu večer M.O.R.T.-a, koju organizira Caffer bar “Puž” !

SirokiBrijeg.info