Fra Marin Karačić koncertom u nedjelju 26. lipnja otvara „Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići“

GRUDE – U crkvi sv. Petra i Pavla u Sovićima, u nedjelju 26. lipnja, nakon prigodne molitve uoči skore proslave sv. Petra i Pavla u 19 sati održat će se koncert duhovne glazbe u izvedbi fra Marina Karačića.

Trodnevnica svetkovine spomenutih svetaca počinje navedenim koncertom, a nastavit će se predstavljanjem nove knjige pjesama Marka Čuljka i smotrom narodnih pjesama (ganga i bećarac) i glazbenih umijeća (gusle, diple…) kod zvonika-kapelice u Bobanovoj Dragi pred blagdan sv. Ilije Proroka. Sve će završiti 10. Susretom klapa u Gorici i izložbom slika akademske slikarice Branke Grizelj iz Sovića. Detaljniji program s točnim i preciznim vremenskim odrednicama bit će objavljen na vrijeme.

Ovim koncertom počinje tradicionalna manifestacija Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići „Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići“ koje će se sastojat od koncerta, predstavljanja knjige, izložbe slika i jubilarnog 10. susreta klapa u Staroj crkvi u Gorici u povodu patrona župe sv. Stjepana Prvomučenika koji se od davnina u Gorici slavi 3. kolovoza.

Grude-online.info