Fra Antonio Musa i fra Nikola Jurišić položili svoje svečane (doživotne) zavjete

U crkvi na Širokome Brijegu, u nedjelju 3. rujna 2017. pod Svetom misom u večernjim satima dvojica fratara: fra Antonio Musa iz Župe Uznesenja BDM, Široki Brijeg i fra Nikola Jurišić iz Župe Bezgrešnoga začeća BDM, Posušje, položili su svoje svečane (doživotne) zavjete.

Misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. U koncelebraciji su bili gvardijan fra Tomislav Puljić, meštar hercegovačkih bogoslova fra Ivan Landeka ml., i još dvadesetak fratara uz velik broj vjernika. Misno slavlje uzveličali su svojim pjevanjem bogoslovi i novaci uz ravnanje fra Stanka Mabića. U liturgiji su u asistenciji služili bogoslovi.

Provincijal fra Miljenko je svoju homiliju započeo riječima pjesme: „Ja sam siromašan čovjek. Moje blago su predanost Tebi i srce čisto da idem s Tobom“, te sve povezao s misnim čitanjima. Zavjetovanike je pozvao na razboritost i ozbiljnost da, živeći siromaštvo, poslušnost i čistoću, sretno i spretno prođu ljudsku stazu obilježenu mukama i radostima, a da im duša ostane cijela i zagledana u onaj vječni mir kojega „svijet ne može dati“. Uzor je sv. Franjo koji je imao čisto srce, ponizan i siromašan život, u trajnom osluškivanju Božje riječi! Pozvao je sve nazočne da zavjetovanike prate svojim molitvama.

Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja, gdje su fratri u rukama provincijala položila svoje doživotne zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće, predajući se potpuno Bratstvu. Na kraju Misnoga slavlja nazočne je pozdravio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić te uputio čestitke svečano zavjetovanim fratrima i njihovim obiteljima. Nakon Mise nastavljeno je druženje uz okrepu u prostorijama samostana.

KTAbih.net