FOTO: Započelo dvodnevno humanitarno druženje “Božić u Posušju”

POSUŠJE – U srijedu, 23.prosinca u Posušje je započelo dvodnevno humanitarno druženje “Božić u Posušju” u organizaciji Općine Posušje u suradnji s posuškim udrugama PAUK, HGSS Stanica Posušje, Vijeće mladih općine Posušje, Turistička zajednica ŽZH – podružnica Posušje, HKUD „fra Petar Bakula“, KŠD „Rakitno“, muška i ženska klapa „Zvizdan“, Klapa „Grga“, Vokalni sastav „BelCanto“ i Zajednica žena „Kraljica Katarina Kosača“.

Predbožićno vrijeme već treću godinu zaredom Posušani provode u zajedničkom druženju na Trgu hrvatskih branitelja. Da su blagdani zaista ljepši uz druženje dokaz je ovaj događaj u Posušju. Atmosfera je bila čarobna, posebno za one najmlađe među koje se u prekrasnom okićenom posuškom parku na saonicama spustio Djed Božićnjak darujući ih slatkišima.

Božićno druženje 23.12.2015.  (17)

Odrasli su uživali u kuhanom vinu i čaju, kobasicama, siru i suhim smokvama. Prvu večer “Božića u Posušju” uljepšali su čuvari kulturne baštine članovi HKUD-a Fra Petar Bakula svojim plesom, a gangale su muška i ženska skupina KŠD Rakitno. Svoje rukotvorine izlagali su Gimnazija fra Grge Martića, Udruga osoba s invaliditetom općine Posušje i Meggle.

– Sretni smo da se već treću godinu zaredom organizira ova manifestacija. Želimo održati tradiciju i potaknuti ljude na druženje, naglasio je načelnik Branko Bago.

U četvrtak, 24. prosinca na Badnji dan druženje se nastavlja od 11 do 13 sati uz kuhano vino i čaj te bakalar.

SirokiBrijeg.info