FOTO: Umjetnici sa Širokog Brijega na šestoj likovnoj Eko-koloniji na Blidinju

Već šestu godinu za redom održava se Eko-kolonija pod organizacijom nevladine udruge EKO-ZH, Udruge za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog nasljeđa Zapadne Hercegovine.

Ovogodišnja likovna kolonija obuhvaća sudjelovanje 55 studenata. To su studenti sa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Džemal Bijedić, nastavnički smjer, ALU Osijek, FLU Beograd, ALU Široki Brijeg, Umjetnička akademija u Splitu i ALU Trebinje.

alslb162016 4

U program kolonije je predviđeno kampiranje na Blidinju, od 30. svibnja – 4. lipnja 2016. Ovogodišnja tema su Blidinjski krajolici a sudionici bi trebali naslikati najmanje dvije slike. Također, u program su uključena predavanja iz oblasti likovna umjetnosti i povijest umjetnosti, kao i fotosafari po atraktivnim lokacijama planine Čvrsnice koja se nalazi u blizini lokacije za održavanje kolonije.

Nakon održane likovne kolonije predviđena je izložba slika nastalih na koloniji u listopadu 2016. u prostorima Franjevačke galerije uz prigodni katalog. Ovogodišnja likovna kolonija poprima novi oblik što će rezultirati mnogobrojnim interakcijama mađu studentima ali i raznovrsnim umjetničkim doživljajima.

Američka ambasada u Sarajevu je ovogodišnji pokrovitelj navedene likovne manifestacije.

SirokiBrijeg.info